29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Mini Susurluk'a matkap darbesi

İstanbul polisinden film gibi operasyon. Bir tekstilcinin, “ Kendini JİTEM’ci olarak tanıtan Orhan Aykut ile jandarmada Albay Ş.B., dev Türk bayrağı yapmak için benden para istedi” diyerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı ihbar dev bir çeteyi çökertti. Tekstilcinin şikayetiyle İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri geçen yıl 19 Şubat’ta çalışma başlattı.

Teknik ve fiziki takibin ardından ‘Matkap Operasyonu’yla suç örgütü lideri Orhan Aykut, sevgilisi Halime Dayan ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın sağkolu Zakir Selvi’nin de içinde bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

REZİDANSA BASKIN

Polis operasyon sırasında Beşiktaş’ta bulunan Selenium Residans’ta kaldığını tespit ettiği Zakir Selvi’yi özel timle yaptığı baskında yakaladı. Residansın 22. katında kalan Selvi polislere uzun süre direnmesine rağmen gözaltına alındı. Polis yakalanan zanlıların adreslerinde yaptığı aramada aralarında Glock marka tabancaların da bulunduğu, kılıç ve kama bıçak gibi çok sayıda silah ele geçirdi.

ÇETELERARASI TRANSFER

Polis teknik takibi sırasında telefon dinlemeleriyle çetenin tranferlerini de nasıl gerçekleştirdiğini belirledi. Muşlu olan çete lideri Orhan Aykut’un Susurluk skandalının aktörlerinden, “Yeşil” olarak bilinen Mahmut Yıldırım’ın sağkolu Zakir Selvi’yi de yanına alarak suç örgütünü güçlendirdiğini belirledi. Adliye çıkarılan zanlılardan Orhan Aykut ile M. Salih Aydar tutuklandı. 8 kişi ise serbest kaldı.

Oğlu gözaltında baba Gül aranıyor

AYKUT’un sık sık görüştüğü siyasetçiler arasında MHP İstanbul eski Milletvekili Mehmet Gül de yer alıyor. Orhan Aykut’un “Umut Adası” adlı film için devletten teşvik almazı için aracılık ettiği ileri sürülen Gül’ün Florya’daki evine baskın düzenlendi. Operasyonda bir süre önce evden ayrılan Mehmet Gül bulunamazken oğlu Şeref gözaltına alındı

DERİN İLİŞKİLER

JANDARMADA görevli Albay Ş.B., Uzman Çavuş C.G. ile ilişkisi tespit edilen Orhan Aykut’un bazı tahsilat olaylarında askerleri kullandığı iddia edilirken, aralarında bir emniyet müdürünün de bulunduğu bazı polislerin Aykut ile görüştüğü tespit edildi. Bir emniyet müdürü ile de görüşmeleri tespit edilen Aykut’un kamu kurumlarında bazı atamalara aracılık ettiği kaydedildi. Sık sık JİTEM, ‘Derin Devlet’ ve ‘Yeşil’ olarak bilinen Mahmut Yıldırım’ın adını kullanan Aykut’un derin ilişkileri medya ve politikaya da sıçradı.

Medya ve politikadan isimler de var

AYKUT, Başbakan Erdoğan’ın Güneydoğu politikasına yön verdiği öne sürülen Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan ile Şırnak Milletvekili Abdullah Veli Seyda ile de görüştüğü ve bu milletvekillerine PKK terör örgütü tarafından 14 milletvekilin takip edilip suikast yapılacağını söyleyerek menfaat temin etmeye çalıştığı ortaya çıktı. Aykut’un bu yolla Star ve Kanal 24’ün gizli sahibi olduğu iddia edilen İhsan Arslan’dan ‘iş yapacağız’ diyerek para istediği ve isimlerini kullandiğı da iddialar arasında.

Erdoğan talimat verdi

ORHAN Aykut’un vermiş olduğu sözde istihbarat, milletvekilleri tarafından Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a iletildi. Başbakan’ın talimatı ile istihbarat birimleri toplantı üstüne toplantı yaptı.

‘DERİN OYUN’A İZİN

Çeteyi takip eden polis, Aykut’un kurduğu “derin oyun”u oynaması için müsaade etti. Operasyon birimleri yapılan çalışmanın bozulmaması için konuyu İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’a iletti. Sevgilisini JİTEM’ci olarak da tanıtan Orhan Aykut’un bazı belediye başkanarı ile sıkı dostluk içerisinde olduğunu ve Eminönü’nde bir çay bahçesine el koymaya çalıştığı ortaya çıktı.

Çete lideri Aykut’un bu eylemi sırasında Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’in adını kullandığı ortaya çıkınca Belediye Başkanı Er, bilgisine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı

Akşam
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 07:23:22
Güncelleme :8 Ocak 2008 Salı 13:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şükrü BAŞ IP: 78.160.145.xxx Tarih : 8.01.2008 11:41:39

Bu son olayda gösteriyor ki, toplumu rahatsız eden unsurların asıl babaları kravatlı eşkiyalardır. Yani; sadece kandırılan işsiz, aşsız, sahipsiz, cahil ve çocuk yaşta ve acınacak durumda ekonomik durumu bozuk olan insanlar değil.