29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Minibüs Çoruh'a uçtu: 2 ölü, 4 yaralı!

Erzurum’un İspir ilçesinde minibüsün Nehire uçması sonucu, 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

kaza, gece saat 01.00 sıralarında İspir-Yusufeli karayolu 2.kilometresinde meydana geldi. Emekli olduktan sonra İstanbul'a yerleşen ve yaz tatili için Yusufeli'nin Alanbaşı köyüne giden Yorulmaz ailesini taşıyan Mustafa Yorulmaz(47) yönetimindeki 08 AR 283 plakalı minibüs, İspir-Yusufeli karayolunun 2. kilometresinde Çoruh Nehri'ne uçtu.

Mustafa Yorulmaz ve eşi Hatice Yorulmaz nehir sularına düştü. Suya düşen arçta bulunan ve yaralanan babaanne Yosma Yorulmaz(85) ile Emine(17),
Emriye ve Erhan Yorulmaz(13) aracın batmayan kısmına çıkarak yardım bekledi. Yaralılardan Yosma Yorulmaz Erzurum'a sevk edildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan ve durumları iyi olan diğer 3 yaralı İspir Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.

Nehre düşen Mustafa Yorulmaz'ın cesedi Göçbağlar köyü yakınlarında, Hatice Yorulmaz'ın cesedi ise yapılan arama çalışması sonrasında kaza yerinden 20 kilometre uzakta bulundu.

KAZAYI KEPÇE OPERATÖRÜ FARK ETTİ

Kaza sabah 04.45 sıralarında ilçedeki bir şirkette çalışan kepçe operatörü Ziyaddin Bayrak'ın olay yerinden geçmesi ile fark edildi.

Ziyaddin Bayrak'ın durumu polise bildirmesi üzerine kaza yerine gelen ekipler, su içerisindeki minibüsün tavanında kurtarılmayı bekleyen aile fertleriyle karşılaştı.

Yaralılardan çocuk olanlar, ambulansla sevk edildikleri İspir Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilirken, donma şüphesi ile tedavisine başlanan Yosma Yorulmaz, Erzurum'a sevk edildi.

Öte yandan kazadan kurtulan Erhan Yorulmaz, olay saatinde uyanık olduğunu belirterek, babası Mustafa Yorulmaz'ın İstanbul'dan beri aracı kullandığını ve aracın direksiyonunu aniden kırdığını ve daha sonra hakimiyeti kaybettiğini söyledi.

Erhan Yorulmaz, aracın suya düştüğünü, kendi imkanlarıyla aracın üzerine çıkarak kurtarılmayı beklediklerini ifade etti.

Ailenin yaz tatilini geçirmek için Alanbaşı köyünde Kadir Hotarlıoğlu'nun yanına gittikleri öğrenildi.

Bu arada Mustafa Yorulmaz'ın emekli öğretmen olduğu ve Alanbaşı köyünde ilköğretim okulu müdürlüğü de yaptığı kaydedildi. Nehre düşen araç iş makinesi yardımıyla sudan çıkarıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?