18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Minibüsten cephanelik çıktı

Van'da devriye görevi yapan polis aracına kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Ölen veya yaralananın olmadığı saldırıda terk edilen minibüste arı kovanlarının içerisine gizlenmiş çok sayıda patlayıcı madde ve silah ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, zırhlı araçları ile Süphan Mahallesi'nde devriye görevini ifa ettikleri sıra Süphan İlköğretim Okulu'nun arka kısmında seyir halinde olan ve durumundan şüphelendikleri 34 AZ 1518 plakalı minibüsü durdurmak istedi. Sürücünün polise ateş açması ve polisin ateşe anında karşılık vermeleri ile kısa süreli çatışma çıktı. Çıkan çatışmada kimliği belirsiz kişiler olay yerinden kaçmaya başladı. Yapılan takip sonucu minibüsün kanala düşmesiyle yakalanacaklarını anlayan şahıslar aracı terk ederek plakası ve sürücüsünün ismi öğrenilmeyen bir otomobille gecenin karanlığından faydalanarak kaçtı.

Bölgeye çok sayıda zırhlı ekipler sevk edilirken, polis saldırganların olay yerinde bıraktığı minibüs etrafında çevre güvenliği alarak durumu bomba imha ekiplerine bildirdi. İlk önce bomba dedektör köpekleri minibüste inceleme yaptı. Köpeklerin tepki vermeleri üzerine bölge güvenliği artırılarak olay yerinde bulunan ekipler uzaklaştırıldı. Bu kez bomba imha uzmanı özel kıyafetini giyerek minibüste detaylı inceleye yaptı. Minibüsün içerisinde un torbaları, şeker ve makarna kolilerinin arasında bulunan arı kovanlarının içerisinde battaniyeye sarılı çok sayıda uzun namlulu silah, el bombaları, roket atar mermileri ile bomba düzenekleri bulundu.

Bölgeye giden Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı da olay yerinde inceleme yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Polis araç etrafında incelemesini sürdürürken kaçan kimliği belirsiz kişilerin yakalanması için kent giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 09:23:08
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 09:46:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?