19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Mısır'dan şok iddia

Mısır'ın gözde tatil beldelerinden Şarm el Şeyh'te son birkaç gündür yaşanan köpek balığı saldırılarında İsrail gizli servisi Mossad'ın parmağı olduğu iddiaları İsrailli yetkililerce ''gülünç'' diye karşılandı.

Saldırılarda, Alman bir turist hayatını kaybetmiş, yaralananlar da olmuştu.

Komplo teorileri, Orta Doğu'da her zaman ilgi görmüş, ilgili ilgisiz pek çok konuda da Mossad ajanlarının parmağı aranmıştır. Köpek balığı saldırısında da aynen böyle oldu.

Kızıldeniz'de, son birkaç haftadır yaşanan köpek balığı saldırıları krizinde İsrail'in parmağının olduğu yayıldı bir anda. İddiaları uluslararası gündeme taşıyan ise yerel bir yetkili, Muhammed Abdülfadıl Şouşa'nın kuşkularını yüksek sesle dile getirmesi ve bu kuşkuların Mısır'da bir internet sitesinde yayınlanması oldu.

Mısırlı yetkilinin, ''Bu ölümcül köpek balıklarının Mossad tarafından, Mısır turizmine zarar vermek için atıldığı iddiaları gözardı edilmemeli. Ama teyit edilmesi gerekiyor'' dediği bildirildi.

Jerusalem Post bu sözleri alıp, İsrailli bir yetkilinin ''gülünç'' sözleriyle birlikte sayfalarına taşıdı.

Sonunda da İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın resmi açıklaması geldi: Sözcü İgal Palmor, BBC'ye yaptığı açıklamada, ''Bu iddiaların sahibi Jaws'ın birinci bölümünü defalarca izlemiş olmalı. Gerçekle kurguyu karıştırıyor'' dedi.

İsrailli yetkililer, Mısır kadar İsrail'i ziyaret eden turistlerin de köpek balığı saldırısından endişe duymuş olması gerektiğini belirtiyor.

İsrail'in de Kızıldeniz kıyısında tatil beldesi var ve köpek balığı saldırılarının yaşandığı Şarm el Şeyh İsrail vatandaşlarının da yoğun ilgi gösterdiği bir turistik merkez.

Mısır Turizm Bakanı Züheyr Garana, "Daha önce bunlar olmazdı. Bu normal değil" derken, uzmanlara göre, köpek balıklarının kıyılara gelmesinin birkaç açıklaması var.

Bunlardan biri, Kızıl Deniz'de aşırı avlanma.

Diğeri ise geçen ayki bayram sırasında kurbanlık koyun ve inek taşıyan bir Avustralya gemisinin yolculuk sırasında telef olan çok sayıda hayvanı denize atmasının balıkları çekmiş olması ihtimali.

İki hafta önce, kıyıya koyun leşleri vurmuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2010 Salı 18:51:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?