18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Misyonerliği yasaklarla çözemeyiz’

Antalya - Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, misyonerlik faaliyetlerinin yasaklarla çözülemeyeceğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği, 6 ile bağlı 91 ilçe müftüsünün yer aldığı Din Görevlileri Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı için Antalya’ya gelen Bardakoğlu basın toplantısı düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, basın toplantısında kendisine yöneltilen, "Avrupa Birliği sürecinde nüfus cüzdanlarından din ibaresinin çıkarılması isteği karşısında Diyanet’in tavrının ne olacağı" sorusunu şöyle cevapladı:

"AB sürecinde en zorlu tartışmalar, din ve kültür alanında yapılacaktır. Bu tartışma da nereden çıktı dememeli. Herkes sahip olduğu değeri ve şimdiye kadar sürdürdüğü geleneği rasyonel olarak ortaya koymalı, tartışmalı, savunmalıdır."

Türkiye’deki misyonerlik faaliyetleriyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, kendine ve bilgisine, milli ve şahsi değerlerine sahip kişilerin bu tür faaliyetlerden etkilenmesinin mümkün olmayacağının altını çizdi. Bardakoğlu, şunları kaydetti:

"Misyonerlikle mücadeleyi halkımızı aydınlatarak yapabiliriz. Misyonerler İncil dağıtıyorlar. Buna karşılık Kuranıkerim dağıtarak mücadele edemeyiz. Bunun bir yararı olmaz. İncil dağıtmanın da bir yararı yok zaten. Bunun en etkili yolu, dinimizin batıda bilinen imajını değiştirmek, dinimizi iyi anlatmaktır. İşin özü, başkalarını engellemek yerine, kendi insanımıza değer vermek ve değerlerimize sahip çıkmak gerekir."


AA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 00:41:01
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 18:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?