18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

MİT Müsteşarı ifadeye çağrıldı!

KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i ifadeye çağırdı. PKK ile Oslo görüşmesi ve KCK’ya bilgi aktarılıp aktarılmadığını sorulacak. Dün akşam konuyla ilgili bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve özel yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen 'yok öyle bir şey' demişti. Ama bugün Başsavcı Vekili Seçen, MİT Müsteşarı ve diğer ilgililerin ifadeye çağrıldığını doğruladı

.İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcı-vekilliği’nin “MİT’in zirvesine ifade daveti” bomba etkisi yarattı. Dün akşam gazetecilerin ulaştığı Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı “Bilgim yok”, özel yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen ise “Öyle birşey yok” dedi. MİT’e davet, KCK soruşturmasını yürüten özel yetkili savcıların, Oslo’da yapılan MİT-PKK görüşmelerine ilişkin yeni bilgi ve delillere ulaşması sonrasında yapıldı. KCK operasyonları kapsamında tutuklanan ve Öcalan’ın avukatlığını yapan bazı kişiler, MİT yetkilileriyle ilgili iddialarda bulundu. Elde edilen bilgiler sonrasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş de soruşturmaya dahil edildi. Savcılık, Fidan, Taner ve Güneş’in ifadelerinin alınması için MİT Müsteşarlığı’na tebligat gönderdi. MİT yöneticilerine, internette de yayınlanan 47 dakikalık Oslo’daki görüşmelere ilişkin ses kayıtları, PKK ile yapılan görüşmelerin içerikleri, Öcalan’la İmralı’da yapılan görüşmelerin örgüt yöneticilerine aktarılıp aktarılmadığının sorulacağı ileri sürüldü. MİT’in üst düzey yöneticilerinin yarın İstanbul Beşiktaş’taki adliyeye giderek ifade vermesi bekleniyor.

Dün akşam Başsavcı 'yok' demişti

Dün akşam saatlerinde Anadolu ajansı'na konuyla ilgili bilgi veren Başsavcı Çolakkadı, MİT Müsteşarı Fidan’ın ifadeye çağrıldığı iddiasına ilişkin, “Bilgimiz yok, bilgi verilmiş değil. Olsa verilirdi diye düşünüyoruz. Eğer doğruysa bize bilgi verilmeden yapılmış demektir” açıklaması yapmıştı. Aynı şekilde Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen de sorulara, “Öyle bir şey yok” yanıtı vermişti.

Bugün: Başsavcı vekili Fikret Seçen: MİT müsteşarı Hakan Fidan ifadeye çağrıldı

Bugün saat 11.00'de Özel Yetkili Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve diğer ilgililerin ifadeye çağrıldğını söyledi. Seçen, yaptığı açıklamada üç ismin de KCK soruşturmasını yürüten savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından dün telefonla çağrıldığını ifade etti. Seçen, üç MİT’çi ismin şüpheli olarak mı çağrıldığı sorusuna cevap vermedi. Seçen, ifade davetinin yarın için yapıldığını da belirtti
 

...
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2012 Çarşamba 09:56:24
Güncelleme :8 Şubat 2012 Çarşamba 11:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.SALİH ÖZBEY IP: 78.179.46.xxx Tarih : 8.02.2012 16:59:27

FİDAN’A,PKK İLE GÖRÜŞ DİYEN İFADEYE ÇAĞIRILMALI!
Yargıda kantarın topuzu kaçmış görünüyor! Bakınız, MİT müsteşarı ve iki emekli mensubunu ifadeye çağıran savcı, amiri durumunda olan Başsavcıya,”Bilgi verme” lütfünde dahi bulunmuyor!Bu yargıda yaşanan kaoslardan dışa vuranlardır! Yargı infial halinde! İktidar’ın baskısı, Yargıyı bunaltmış durumda!
Deniz Feneri savcılarının başına gelenler, hukuk devletine olan şeyler mi?
Yargı içinde, vicdanlı, Hukuka saygılı pek çok hâkimi savcı vardır!
Ama her halükarda elleri kolları bağlı ve baskı altında oldukları anlaşılıyor!
Gelelim ası konumuza;
KCK davasına bakan özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadarettin Sarıkaya'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, MİT müsteşarı, Hakan Fidan ile eski müsteşar ile yardımcısın, PKK-MİT OSLO görüşmeleri ile ilgili olarak yarın ifade vermeye çağırıyor,Buraya kadar her şey normal da!Hatta büyük cesaret işi!
Gelin görün, MİT gibi kilit ve de önemli bir kurumun başkanı ve yardımcılarını”Şüpheli” sıfatı ile çağırılmasından, öncelikle “bilgi “ verilmesi gereken amiri olan, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet başsavcısı, Turan Çolakkadı’nın haber olmuyor!
Yetmedi,
Çolakkadı’nın bir altı olan, Özel Yetkili Cumhuriyet başsavcı yardımcısı, Fikret Seçene de bilgi verilmemiş!Dün Başsavcı, Çolakkadı, TV de milyonların önünde böyle bir soruşturmadan haberi olmadığını, eğer böyle bir konu olsaydı mutlaka kendinin bildirileceği söylemişti..Aradan 24 saat geçmeden Fikret Seçen böyle bir çağrının olduğunu açıkladı!Acaba Yargının ne hale getirdiklerinin farkında mıydı İktidar ve onun yalakası olan yargı mensupları?
Çünkü Bu ilk değildi!
Savcı ÖZ böyle bir açıklama yapmıştı!
Yani
Yargı ilk kez Beşiktaş hâkim ve savcıları tarafından, içinden çıkılmaz hale getirilmiştri!Esas mesela, MİT müsteşarı ve iki mensubunun,”Şüpheli “olarak ifadeye çağırılması değil!Asıl olan, Hakan Fidan ve arkadaşlarına, Oslo’da, PKK ile müzakere etmeleri emir verenlerden “Hesap “sorulacak mı?
Bu hesap bugün sorulmasa bile bir gün mutlaka sorulacaktır diye umutla bekliyor, Terörzedeler ve ülkesini sevenler…
Çünkü
O zaman zarfında, PKK’ eylemlerinden, Bomba ve mayınlarından haberdar olan, MİT’çilerden, O bomba ve mayınların yerlerini bilmelerine rağmen, yakalatmamış, insanların ölümüne seyirci kaldıkları anlaşmıyor, Oslo görüşme tutanaklarından.
Sonuç gerçekten ilginç gelişmeler olacaktır!İktidar, MİT müsteşarını acaba nasıl koruyup kollayacak göreceğiz!Savcı,Hakan Fidan ve arkadaşlarını görevlendiren ,
Başbakandan da hesap soracak mı!
Hakan Fidan açık açık,kimin adına konuştuğunu, kimin temsilcisi olduğunu açıklıyor!
Bir şey daha göreceğiz, , özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın, Kaç gün görevde tutulacağıdır?Ve sonrasında SAVCI’NIN başına ne gibi çorapların örüleceğidir?Deniz Feneri savcılarına yapılanlardan sonra…