16
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

MİT'den 'emekli' isyanı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), emekli mensuplarının medyadaki demeçleriyle ilgili bir açıklama yaptı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarlığından yapılan açıklamada, emekli bazı teşkilat mensuplarının kişisel görüş adı altında medyada bir takım açıklamalar yaptığı belirtilerek, ''Kurumumuzun uyarılarına rağmen maziye atıfla yapılan değerlendirmeler, gerçeği yansıtmadığı gibi, doğru ve sağlıklı olmayıp, ahlaki açıdan teşkilat teamüllerine
de uymamakta ve hukuki sorumluluğu beraberinde getirebilecek unsurlar taşımaktadır'' denildi.

MİT Müsteşarlığından yapılan basın açıklamasında, bir süredir emekli bazı teşkilat mensuplarının yazılı ve görsel medyada kişisel görüş adı altında bir takım açıklamalar yaptıklarının dikkatle izlendiği belirtilerek, şöyle denildi:

''Söz konusu açıklamalarda özellikle faaliyet ve konu aidiyetlerinde MİT'in mahreç alınarak, şahsi görüşlerin zemini yapılması, 'MİT emekli mensubu' gibi sıfatların kullanılması veya kamuoyuna bu sıfatlarla takdim edilmesi teşkilat künyesinde ve kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır.

Kurumumuzun uyarılarına rağmen maziye atıfla yapılan bu kabil değerlendirmeler, gerçeği yansıtmadığı gibi, doğru ve sağlıklı olmayıp, ahlaki açıdan teşkilat teamüllerine de uymamakta ve hukuki sorumluluğu beraberinde getirebilecek unsurlar taşımaktadır.

Ayrıca bu açıklamalar mütevazı köşelerine çekilmiş emekli üst düzey yöneticilerimiz ile hayatta olmayan değerli büyüklerimizin yakınlarını da ziyadesiyle üzmüştür. Görevini üstün hizmet anlayışı ve yasaların çizdiği çerçeve içerisinde yapmaya devam eden MİT, kamuoyu nezdinde güven zedeleyici, gerçek dışı ve maksatlı açıklamalar ile haberlere karşı dikkatli olunmasının önemine işaret etmeyi görev bilmektedir. Millilik vasfı taşıyan bir kurumun içinde bulunulan bu kritik ortamda spekülasyonlara alet edilmeye çalışılması ülkemiz açısından da önem arz etmektedir.

Çalışan ve emekli personelimizi her açıdan olumsuz yönde etkileyebilecek bu tür açıklamalara karşı basınımızın da sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inanıyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''

AA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 11:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?