19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

MİT'in seçim raporu açıklandı

Başbakan'a PKK'nın yerel seçimlerde sandık kaçırmayı planladığı iddialarının yer aldığı bir rapor sunuldu.

Seçim güvenliğini konuşmak için 81 ilin valisiyle geçen hafta bir araya gelen Başbakan, 29 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, valileri MİT'le işbirliği yapmaya çağırmıştı.

Erdoğan valilere, şu talimatı vermişti: "Tehdit altında bir seçim atmosferine asla müsaade etmemeliyiz. İstihbarat örgütlerinden gelen bilgileri alacaksınız ve ona göre de gerekli müdahaleleri yapacaksınız."

Yerel seçimlerin 21 Mart'ta kutlanacak Nevruz'dan bir hafta sonra yapılacak olmasının özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde güvenlik endişesini artırdığı belirtiliyor.

Alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, ulaşımın zor olduğu, güvenlik riski yüksek olan mezra ve köylerde sandık birleştirme yoluna gidileceği öğrenildi. Vatandaşlar sandıklara devlet imkânları ile taşınacak. Toplu oy kullanılmasının önüne geçilecek. Aşiret üyeleri sandık başına giderek tüm köy için oy kullanamayacak.

Vatan
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 11:20:21
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 11:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
surullah kuş IP: 88.224.50.xxx Tarih : 27.01.2009 12:39:10

ne güzel bir rapor bu; bunun farkına yenimi varmışlar.geçtiğimiz seçimlerde böyle bir durummu olmuşta bugün böyle bu önlemleri almak için başbakan tarafından il valilerine talimatlar yağdırıyor. ençok dikkatimi çeken nokta ise aşiret reislerinin toplu oy kullanma konusu ile ilgili hem mit raporu hemde başbakanın valilere talimatları,uyarıları. mit bu raporu neyi göz önüne alarak hazırlamış,başbakan ise neyi dikkate alarak bu talimatları veriyor. ciddi bir şekilde düşündürücü. insanın aklına ister istemez geçen seçimlerin sonuçları geliyor. acaba ozaman böyle birşeylermi oldu. şimdi buna ihtiyaç duyuluyor. bunu birileri açığa kavuşturması,açıklaması gerekiyor. geçmişte işler yolunda gidiyorduda,şimdi durum farklı olduğu içinmi önlem alınmaya çalışılıyor.doğrusu düşündürücü.herhalde mit bu raporu varsayımlara göre hazırlamamıştır.mutlaka geçmişte yaşanan tecrübeler sonucu rapor hazırlanmıştır. belkide mit daha evvelde bu tür uyarıları yapmıştır.belkide yürütmenin işine ozaman uygun düşmemiştir.şimdi uygun düştüğü için bu raporun kamu oyuna açıklanması uygun görülmüş olabilir.yürütme tedbir almak mecburiyetnde kalmıştır.zaten güney doğudaki geçen seçim sonuçlarıda bu teorileri doğrular biçimdedir.birilerinin çıkıp açıklaması gerekir.yoksa geçmiş seçimler şaibelerden kurtulamaz.