18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

MİT'ten 'Faik Meral' açıklaması

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Alaattin Çakıcı’nın yakalanması olayında adı geçen eski MİT mensubu Faik Meral ile emeklilik tarihinden itibaren teşkilatın doğrudan ya da dolaylı şekilde göreve ilişkin hiçbir bağlantısı olmadığını bildirdi.

MİT Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, Faik Meral’in eski bir MİT mensubu oluşu ile bağlantı kurularak yapılabilecek yanıltıcı haber ve yorumları önlemek ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, 1948 doğumlu Meral’in 31 Ağustos 1976 tarihinde MİT’e girdiği ve 18 Ekim 1999 tarihinde emekli olduğu ifade edildi.

"Bu aşamada, söz konusu pasaportun ve hüviyetin Alaattin Çakıcı’nın üzerinde bulunmasının sebepleri konusunda şimdilik açıklanabilecek bilgiye sahip bulunulmamaktadır" denilen açıklamada, F. Meral’e emeklilik dönemi içerisinde sahte MİT kimliği kullanması, çeşitli vasatlarda görev kimliğini istismar ederek nüfuz sağlama arayışlarında bulunması ve terör uzmanı sıfatını kullanarak basında açıklamalarda bulunması sebebiyle 27 Mayıs 2002 tarihinde uyarıda bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada, F. Meral’in 15 Temmuz 2004 akşamı MİT’in İzmir ünitesi tarafından bulunduğu yer tespit edilerek, teşkilat gözetiminde İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildiği bildirildi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 14:19:02
Güncelleme :16 Temmuz 2004 Cuma 14:20:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?