19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

MİT'ten Özkaya'ya yalanlama

Hürriyet ve Milliyet gazetelerine açıklamalarda bulunan MİT Müşteşarı Şenkal Atasagun, ’’Kaşif Kozinoğlu Yargıtay Başkanı ile görüşürken, bir görevi yerine getirmiyordu’’ dedi.

Atasagun, "Kaşif Kozinoğlu bana görüşme talebinin Yargıtay Başkanı’ndan geldiğini söyledi. Ben de gidip görüşmesine izin verdim. Ama, görüşmede Çakıcı konusunun gündeme gelmediğini söyledi.Yargıtay Başkanı doğru söylemiyor" diye konuştu.
Şenkal Atasagun, Yargıtay Başkanı’ndan cevap beklediklerini de vurguladı.

"MİT ile Çakıcı’nın hiçbir ilişkisi yok"

MİT Müsteşarı Atasagun, 1989’dan beri MİT ile Çakıcı’nın hiçbir ilişkisi olmadığını savunarak, "en küçük bir ilişki olduğu ispatlanırsa, gereğini yaparım. Gerekirse bu işi bırakır giderim" şeklinde konuştu.

Kaşif Kozinoğlu’nun İstanbul’da savcılığa neden davet edildiği konusuna da açıklık getiren Atasagun, "devletin birimlerinden birine imzasız bir ihbar mektubu geliyor. bu mektupta, önemli bir şahsiyetin ve valinin Nuriş’in adamları tarafından öldürüleceği ifade ediliyor. Bizden bu olayı araştırmamız istendi. Araştırdık ve mektubu Alaaddin Çakıcı’nın yazdığını ortaya çıkardık. Arkadaşımızın verdiği ifade, işte bu olayın araştırılmasıyla ilgili" dedi.

"Kozinoğlu hakkında rapor hazırlanacak"

MİT Müsteşarı, Kozinoğlu hakkında rapor hazırlanacağını ve başbakanlığa gönderileceğini belirtti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya hakkında Çakıcı olayı nedeniyle işlem yapacağını duyurdu.

Yargıtay tarihinde ilk kez gerçekleşecek bu olayla ilgili dosyaya, başkanvekili Mater Kaban bakacak.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 18:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?