18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Motoru duran uçak mecburi iniş yaptı

Eskişehir'in İnönü İlçesi'nde, uçuş sırasında motoru duran Türk Hava Kurumu'na (THK) ait bir eğitim uçağı, tarlaya mecburi iniş yaptı. İçinde 12 kişinin bulunduğu uçağın ağaca çarpan kanatları parçalanırken, yaralanan olmaması sevindirdi.


Antonov tipi eğitim uçağı, pilotlar Hakan Bakır ve Ahmet Üniver idaresinde, kurs gören 10 paraşütçü ile birlikte THK Eğitim Merkezi'nden havalandı. Ancak, kalkıştan kısa bir süre arıza sebebiyle motoru duran uçak, İnönü-Kandilli mevkii arasında bulunan buğday tarlasına mecburi iniş yaptı. İniş esnasında kanatları ağaçlara çarparak parçalanan uçakta bulunan 12 kişiden yaralanan olmadı.


Türkkuşu Planör Uçuş Okulu Müdürü Zeynel Karaağaç, uçağın meydandan 2 kilometre uzaklıktaki tarlaya motorunun durması neticesinde mecburi iniş yaptığını belirterek, "Uçağın motorunun durması hususunda teknik inceleme yapılıyor. Kesin karar inceleme sonucu verilecek. Pilot arkadaşlarımızın marifeti sayesinde uçağın içindekiler yara almadan kurtuldu" dedi.


Karaağaç, 1988-1990 model olan uçakların her gün bakımlarının yapıldığını sözlerine ekledi.


Uçağın pilotları ise, kalkışın ardından güç kaybı olduğunu anlatarak, "250-300 feette tüm müdahalemize rağmen uçağın motoru tekrar çalışmadı. Önümüzdeki en uygun yeri seçip, en emniyetli şekilde inişi yaptık. Yakıt sistemindeki sızıntından dolayı güç kaybı olduğunu sanıyoruz. Önce tarlaya indik, süratimiz kesilmedi. Uçağın sol kanadı yeşilliklere çarptı ve böylece uçak durdu. Hayattayız kurtulduk. Zaten paraşütçülerin atlaması için yeterli olan yüksekliğe çıkamamıştık" diye konuştu.


Uçakta atlayış yapmak için hazırlanan paraşütçüler ise, fazla heyecana kapılmadıklarını ve pilot öğretmenlerine güvenerek, tarlaya iyi bir iniş yaptıklarını dile getirdi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 07:06:50
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 07:12:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?