19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

‘Mozart görse ağlardı!’

Geçen yılki konserin başarısı ve gördüğü ilgi üzerine Cem Yılmaz bir kez daha Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı (BİFO) yöneterek genç yetenekleri destekledi.

10 Mart Perşembe akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılımıyla destek verdiği konseri 1750 kişi izledi.

Türkiye’nin adını uluslararası müzik platformlarında duyuracak yetenekli genç müzisyenleri destekleme hedefi, Cem Yılmaz ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı (BİFO) ikinci kez ‘’Borusan Özel Konseri’'nde bir araya getirdi. 10 Mart 2011 Perşembe akşamı gerçekleşen ve büyük ilgi gören konserde 290 bin TL gelir elde edildi.

Esprileri ile seyircilere eğlenceli dakikalar yaşatan Cem Yılmaz'ın yönettiği konserde BİFO; Mozart, Cemal Reşit Rey, Rossini, Strauss, Beethoven ve Dvorak gibi ünlü bestecilerin eserlerinden bölümler seslendirdi. Özel Konser geliriyle sağlanan bursla yurtdışında müzik eğitimini sürdüren genç piyanist Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu konserde solist olarak yer aldı. Akatay Ritim Grubu da konserin bir kısmında BİFO ile aynı sahnede klasik müzik eserine ritimleriyle eşlik ederek seyircilere farklı bir deneyim sundu.

"CEM YILMAZ MUHTEŞEM BİR İNSAN"

Daha önce prova sırasında Cem Yılmaz'ı izleyen ünlü caz piyanisti Kerem Görsev de konserin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yorumlarda bulundu. Görsev, ünlü komedyen için şunları söyledi; "Cem Yılmaz BİFO'ya Rossini çaldırıyordu, çok yetenekli inanamadım. Ritm, akış ve final süper oldu. Aklıma Danny Kaye geldi. Cem Yılmaz her açıdan muhteşem bir insan. Süper yetenekli müziğe karşı. Orkestra şefliği gündeme gelen bir meslek oluyor.."

9 GENÇ YETENEĞE BURS SAĞLANDI

Borusan Holding, 2006 yılından beri özel konserler düzenleyerek, klasik müzik alanında yetenekli gençlere yurtdışında eğitim fırsatı sunuyor. Borusan Kocabıyık Vakfı Özel Konser gelirleriyle şimdiye kadar toplam 9 öğrenciye eğitim olanağı sağladı. Burs başvuruları Mayıs ayında oluşturulacak jüri tarafından değerlendirilecek ve bu yıl gerçekleşen ‘Özel Konser’ den elde edilen gelir kapsamında burs almaya hak kazanan yetenekli genç müzisyenler belirlenecek.

BORUSAN HOLDİNG GENÇ YETENEKLERİ DESTEKLİYOR

Borusan Holding, Konuk Şef projesi kapsamındaki Özel Konserleri gençlere bu fırsatı sunmak amacıyla düzenliyor. BİFO Özel Konserlerini 2006 yılında Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2007 yılında Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, 2008 yılında ise Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yönetti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Mart 2011 Cumartesi 12:10:02
Güncelleme :12 Mart 2011 Cumartesi 12:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?