22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

MSB'den medyaya gözdağı

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği, bazı basın organlarında Silahlı Kuvvetlerin üst düzey komuta kademesindeki bazı komutanlarla ilgili yazıların eleştiri sınırlarını aştığını, bunun da suç oluşturabileceğini belirtti.
     
     Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında Silahlı Kuvvetlerin üst düzey komuta kademesindeki bazı komutanların kişiliklerini hedef alan yazılara yer verildiğinin görüldüğü ifade edildi. Açıklamada, ''Her demokratik ülkede olduğu gibi basının bazı konuları eleştirmesi demokrasinin bir gereği iken, insanların kişiliklerine ve özel yaşantılarına yönelik saldırıların ahlaki ve mesleki değerle bağdaşmadığı ve eleştiri sınırını aşan aşağılayıcı sözcükler kullanıldığı, bunun ayrıca suç oluşturabileceği değerlendirilmektedir.
     
     Türk insanı, doğruları ve oynanan oyunları, bu oyunların nelerin karşılığında sergilendiğini, Türk askerinin Atatürk ilkelerine gönülden bağlı olarak milli değerlerle eğitildiğini, her ortamda bilgisi ve üstün yetenekleri ile örnek gösterildiğini çok iyi bilmektedir.'' denildi.
Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2003 Cumartesi 14:33:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?