17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Mübarek ameliyat için Almanya'da

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in, ameliyat için Almanya’ya gitmesi nedeniyle cumhurbaşkanlığı yetkilerini geçici olarak Başbakan Atıf Ubeyd’in üstleneceği bildirildi.

Mısır televizyonunda yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararında, Mübarek yurda dönünceye kadar, cumhurbaşkanlığı yetkilerini Başbakan Ubeyd’in üstleneceği belirtildi.

Hüsnü Mübarek, disk kayması nedeniyle yarın ameliyat için Münih’te hastaneye yatacak.

Mübarek, 1981’den bu yana görevde

Ameliyatın sadece 40 dakika sürmesi bekleniyor. Ancak yine de 76 yaşındaki Mübarek’in sağlığı hakkında çelşitli spekülasyonlar yapılıyor.

Arap dünyasının en kalabalık nüfuslu ülkesini yöneten Hüsnü Mübarek, 1981 yılından bu yana görevinin başında. Geçmişteki dış gezileri esnasında başbakanın, Mübarek’e vekalet etmesi normal bir durum olarak karşılansa da, Mısır Devlet Başkanı daha hiç kimseyi uzun süreli devlet başkanı yardımcısı olarak atamamıştı.

Mübarek’in sağlığına dair söylentiler

Hüsnü Mübarek’in sağlığına dair söylentiler, bu ay İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom ve daha sonra Filistin Başbakanı Ahmed Kurie ile olan görüşmelerini ertelemesi üzerine çıkmıştı. Fakat geçtiğimiz Çarşamba günü basının önüne çıkan Mübarek, İsrail’in Gazze’den çekilmesinin ardından Filistin halkının geleceği üzerine konuşmuştu.

Mısır yasalarına göre, devlet başkanının ölümü halinde, görevi, referandumda yeni bir başkan seçilene dek, meclis başkanı devralıyor.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 00:32:31
Güncelleme :21 Haziran 2004 Pazartesi 00:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?