18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Müdüre atama ve soruşturma izni

Diyarbakır’da Vali Efkan Ala ile anlaşamadığı için uzun süredir raporlu olan Emniyet Müdürü Orhan Okur, Çanakkale’ye atandı. 

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanan atamalara ilişkin kararnameyle, 7 emniyet müdürü merkeze alınırken, 14 emniyet müdürünün de görev yerlerinde değişiklik yapıldı.

Kararnamede, uzun süredir Diyarbakır Valisi’yle anlaşamadığı öne sürülen Diyarbakır Emniyet Müdürü Orhan Okur da bulunuyor. Okur, Çanakkale’ye atandı.

SORUŞTURMA İZNİ

Uzun süredir Diyarbakır dışında bulunan ve halen raporlu olan Emniyet Müdürü Orhan Okur hakkındaki iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı inceleme başlatmıştı. Bakanlık müfettişlerinin yaphtığı inceleme sonunda hazırlanan rapor valiliğe sunuldu. Rapordaki iddialar üzerine valilik, Okur hakkında üç gün önce soruşturma açılması için izin verdi.
Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Orhan Okur’un şehit aileleri için toplanan paranın 20 milyar liralık kısmını şehit yakınlarına vermeyerek, Emniyeti Güçlendirme Derneği’ne amacı dışında yetkisiz olarak aktardığını söyledi.
Karar tebliğ edildikten sonra Okur’un yasal süre içerisinde idare mahkemesine itiraz etme hakkı var. Mahkemenin bu itirazı reddetmesi durumunda, Valilik soruşturma dosyasını savcılığa gönderecek. Yapılacak inceleme sonunda Okur ile ilgili dava açılıp açılmayacağına karar verileceği bildirildi.



NTV
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 22:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?