24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

MUĞLA CHP’DE ADAY ADAYI SAYISI 7’YE ÇIKTI

Muğla CHP’de vatandaşların merkez yoklaması yolu ile aday tayinine karşı çıktıkları Muğla İl merkezinde, belediye Başkanlığı için aday adaylarının sayısı 7’ye çıktı.
            Muğla’da 28 Mart Yerel seçimler öncesinde, Belediye Başkan adaylığı için en büyük hareketlilik CHP’de yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta içinde, mevcut belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün yerel seçimlerde yeniden aday olduğunu açıklamasının ardından, merkez yoklaması yolu ile aday tayinine karşı çıkan ve topluca ön seçim yapılmasını isteyen aday adayları, teker teker adaylıklarını açıklamaya başladılar.
            Şimdiye kadar demokratik kuralların en çok işletildiği Muğla CHP’de, bu güne kadar adaylıklarını açıklayan isimler şöyle, 1- Mevcut Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2- Eski İl başkanı Mehmet Kocagöz, 3- Eski Belediye Başkanı Orhan Çakır, 4- Mimar Saim Sayın 5- İş adamı Cemal Günüç.
            Adaylıklarını açıklayan aday adayları, CHP Genel başkanı Deniz Baykal’ın Muğla Belediyesince restore edilen Muğla Kültür Evi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Muğla İl merkezini Türkiye’de demokrasinin merkezi olarak gösterdiğini işaret ederek, merkez yoklaması ile aday belirlenmesini, ön seçim yapılarak, her adayın şansına razı olması gerektiğini belirtiyorlar.
            CHP’de kimin Belediye Başkan Adayı gösterileceğini, önümüzde ki günler göstermiş olacak, şimdi vatandaşlar, CHP’de seçimler de kimin aday olacağını merakla beklemeye başladılar.
            Bugün de Elektrik Mühendisi Veli Bütün’ün bir basın açıklaması yaparak adaylığını açıklaması beklenirken, Perşembe günü de İş adamı Mehmet Özavcı adaylığını açıklayacak.
İlker CÖMERT-MUĞLA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 00:00:25
Güncelleme :25 Aralık 2003 Perşembe 12:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
znero1959 IP: 94.120.130.xxx Tarih : 29.11.2008 15:48:49

daha önceki secimde oyumu chp ye verdik hiç bir yardım göremedik bu seçimde kazanmanız biraz tehlikede 1 oy un hesabını iyi yapmalısınız bizim 27 oyumuz var bu sefer oyumuz satılık maddi yardımı kim daha çok yaparsa oyumuz onun