26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Muhaliflerden Baykal'a istifa çağrısı

CHP’li muhalif 14 milletvekili, Genel Başkan Deniz Baykal’ı istifaya çağırarak, ’’Genel Başkan, CHP’yi hırsı ve ihtirası uğruna hançerlemekten kaçınmamaktadır’’ dedi.

CHP’li muhalif milletvekilleri Parlamento’da bir basın toplantısı düzenledi. Mersin Milletvekili Ersoy Bulut tarafından okunan açıklamada, CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun aldığı kararların bugüne kadar asla tartışılmadığı, ancak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e ilişkin kararın Genel Başkan Deniz Baykal tarafından tartışmaya açıldığı ve YDK üyelerinin ağır suçlamalara hedef olduğu ifade edildi.

Baykal’ın, bir milletvekilinin CIA ile ilişkisi olduğu, 4 milletvekilinin kendisine komplo düzenlemek için İsviçre bankalarında hesap açmayı planladığı iddialarında bulunduğu ifade edilen açıklamada, ’’Ne yazık ki kendi partisinin milletvekilleri için bu denli ağır bir suçlamada bulunmasına rağmen bu konuda da kamuoyuna hiçbir belge sunamamış, varsa bu denli ağır suç işlemiş milletvekillerini de disiplin kuruluna göndermemiştir’’ denildi.

Baykal’ın YDK kararının ardından ’’Panikle’’ kurultay çağrısı yaptığı savunulan açıklamada, ’’Kurultay çağrısı yapmak yerine bu görevinden istifa etmesi gerekir. Bizzat kendi elleriyle ve tek listede seçtirmiş olduğu disiplin kurulu üyelerinin bile güvenini yitirmiş olan bir genel başkanın bu görevde durması, asla düşünülemez’’ denildi.

Açıklamada, yaşanılan olayların, Sarıgül’ün ’’Milyonlarca insanın desteğini arkasına alması ve CHP’de değişimin ve yenileşmenin simgesi ve lideri konumuna gelmesi’’ ile ilgili olduğu kaydedilerek, ’’Artık kimse halkın ve örgütümüzün yarattığı bu rüzgarın önünde duramaz. Hiçbir güç CHP’nin yenileşmesinin, özgürlükçü ve demokratik çağdaş bir sosyal demokrat partiye dönüşmesinin önünü kesemez’’ denildi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2005 Çarşamba 16:18:38
Güncelleme :6 Ocak 2005 Perşembe 12:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?