1
Haziran
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Muhaliflerden intihar saldırısı

Irak’ta Saddam Hüseyin’in oğulları Uday ve Kusay’ın 2003 yılındaki Irak işgali sırasında Amerikan güçleri tarafından düzenlenen operasyonda öldürülmesinin ardından dün de Libya lideri Muammer Kaddafi’nin 6’ncı çocuğu olan en küçük oğlu Hamis Kaddafi’nin ABD destekli muhalifler tarafından düzenlenen intihar saldırısında öldürüldüğü iddia edildi.

Kendi adına kurulan 10 bin kişilik Hamis Birliği’nin komutanı olan ve rejimin en önemli askeri savunucusu olarak görülen Hamis’in, kendi karargahında isyan saflarına geçtiğini gizleyen bir Libyalı muhalif yüzbaşı pilot tarafından öldürüldüğü duyuruldu.

Pilot uçağı çarptırdı

İntihar saldırısını düzenleyen pilotun uçağını bilerek Hamis’in bulunduğu binaya çarptırdığı, olayda ağır yara alan Hamis’in dün Trablus’taki hastanede kurtarılamayarak can verdiği iddia edildi.

Libya hükümeti ise İngiltere ve Rusya’da askeri eğitim alan Hamis’in öldürüldüğü iddiasını “saçmalık” olarak nitelendirdi.

İsyancılar ilerliyor

Kaddafi güçleri ile isyancılar arasındaki çatışmalar ateşkes kararına rağmen dün de devam etti. Ecdebiye ve Misrata kentlerinde yaşanan çatışmalarda 7 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

...
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 11:59:34
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 12:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan IP: 88.227.165.xxx Tarih : 22.03.2011 13:15:26

o kadar petrol 500 milyon insanı krallar gibi geçindirirdi  biraz halkını memleketini sevsen  de  8, 10 milyon halka bakmaz bencillik yapar hazır Allahın verdiği petrolu şimdi hem haçlılar kapacak hem de kökünü kurutacak bu gidişle  saddam gibi bir kuyuya saklanmasaydın bencilliğinizden ırak halkıda hala perişan libya halkıda yıllar boyu aynı perişan yaşar gibi geliyor  halkı toplayacak başda yok kabile kabile tam Afrika.