20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Mühür gitti, kaşe geldi!

Türkiye genelinde yapılan 24. dönem milletvekili seçimlerinde bu kez mühür yerine kaşe, tahta sandık yerine şeffaf sandıklar kullanıldı. Oy kullanan bazı vatandaşların kaşe üzerindeki "evet" yazısını ters bir şekilde kağıda basmaya çalıştıkları, bu nedenle oylarının geçersiz sayılacağı öne sürüldü.

Sabah saatlerinden itibaren sandık başına giden seçmenler, "evet mührü" yerine "evet kaşesi" ile oylarını kullandı. Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Rasim Keklik, yeni kaşenin kullanım bakımından kolay olduğunu ancak okuma yazma bilmeyenlerin kaşeyi yanlış kullandıklarını söyledi.

Keklik, "Kaşeyi bastığınız zaman çok net bir şekilde 'evet' yazısı çıkıyor. Daha önceki mühürlerde vatandaş sıkıntı yaşayabiliyordu. Bu kadar net şekilde evet yazısı çıkmıyordu. Fakat şu anki kaşenin de sakıncası, gördüğünüz gibi üzerinde 'evet' yazısı var. Vatandaş burayı pusulaya basacağını zannederek kaşeyi ters şekilde basınca, vatandaş oyunu kullandığını zannediyor. Ancak, herhangi bir yazı, pusulaya geçmemiş oluyor. Biz sandık başkanlarının, bu konuda vatandaşı uyarması gerektiğini düşünüyoruz. Bizde bu konuda, sandık başkanlarını uyarıyoruz. Kaşe güzel bir uygulama ama üzerindeki 'evet' yazısı bunu dezavantaja dönüştürmüş durumda" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 13:20:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?