18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Mumcu: 'Ararat'ın amacı provokasyondur!

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, sözde Ermeni soykırımını anlatan Ararat filminin provokasyon amacıyla Türkiye’de gösterilmek istendiğini belirterek, "Türkiye böyle bir oyuna alet olmayacak, bu numaralar bize sökmez" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Erkan Mumcu, toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Mumcu, sözde Ermeni soykırımını anlatan Ararat filminin Türkiye’de gösterime girip girmeyeceğiyle ilgili tartışmaların sorulması üzerine, "Çok kaba. Bu film, ne tarihi ne de bilimsel gerçeklerle uyuşmayan, hiçbir estetik değer taşımayan, oldukça kaba bir propaganda aracıdır. Bunun böyle olduğunun anlaşılması için de bu filmin gösterilmesi, izlenmesi gerekiyor" dedi.

Filmin Türkiye’ye sunulmasının tek amacının provokasyon olduğunu belirten Erkan Mumcu, "Türkiye’nin, bu filmin yayınlanmaması doğrultusunda tepki vermesini istiyorlar. Bu şekilde bir karışıklık çıkarmak istiyorlar. Bu filmi Türkiye’de yayınlansın ki insanlar ne derece kötü bir yapım olduğunu görsünler. Bununla ilgili tartışma yaratan çevreler de, buna duydukları tepkiden çok, kamuoyunun gündemine gelmek istedikleri için bu tarz tartışmalara giriyorlar, bunu fırsat olarak kullanıyorlar. Bizim ülkeyi sakındığımız provokasyonu onlar yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Mumcu, filmin ticari bir süreç olduğunun altını çizerek, "Bu filmin ne dünyada, ne de Türkiye’de ticari kar elde etmesi mümkün değil. Türkiye böyle bir oyuna alet olmayacak, bu numaralar bize sökmez" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2004 Perşembe 00:00:08
Güncelleme :8 Ocak 2004 Perşembe 16:53:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?