18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Mumcu: Hazine arazileri peşkeş çekiliyor

ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Hazine arazilerinin, Toplu Konut eliyle, bir takım müteahhitlere peşkeş çekildiğini" iddia etti.

Türkkonut`un 20. Olağan Genel Kurulu`nda konuşan Mumcu, devletin konut yapımına soyunarak, haksız rekabet yaratıldığını öne sürdü.

Mumcu, ``Vatandaşın hakları karşısında saygı duymaktan uzak duran insanlar, vatandaşın karşısına çıkıp garip-guraba, fakir-fukara edebiyatı yapıyorlar ve bu ne yazık ki yalan. TOKİ`nin finansmanıyla konutları yaptıktan sonra, niye bunları vatandaşa satmaya çalışıyorsunuz? Bunun aklı, mantığı nerede?`` diye sordu. Mumcu`nun, ``Diyorlar ki sert muhalefet yapıyorsun. Ben kendi hakkımda bir şey konuşmuyorum. Tüyü bitmemiş yetim evladının hakkı için konuşuyorum. Ben bunları dün de konuştum, bugün de konuşuyorum`` sözleri üzerine protokolde oturan Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, ``Bunları Meclis`te konuş`` diyerek, toplantıyı terk etti ``Bu ülkede şehirler katlediliyor ve bu katliam ile övünülüyor, insaf`` diyen Mumcu, ``Piyasa ekonomisini anlamayan, kavrayamayan, gereklerini yerine getirmekten aciz bir hükümetin var olduğuna dair en açık delil toplu konut uygulamalarıdır. Şehirlerimizin geleceğini TOKİ eliyle bu hükümet yok ediyor. Bu popülizme dur denilmelidir`` diye konuştu.


AA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 01:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?