18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Mumcu: TV'lere çıkıp doğru olmadığını söylesin

Ankara - ANAP Genel Başkanı Erkan Mumcu, "Sayın Başbakan dava konusu ettiği ifadenin doğru olmadığını çıksın televizyonlarda vatandaşın gözünün içine baka baka söylesin. Bu benim için yeterli" dedi.

Mumcu, Hilton Oteli’nde düzenlenen Türkkonut’un 20. Olağan Kongresi’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erkan Mumcu, bir gazetecinin "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı tazminat davasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, siyasetçilerin birbirleri aleyhine dava açmalarının alışık olduğu bir yöntem olmadığını belirterek, "Ben Sayın Başbakan’a sorduğum soruya cevap vermesini tavsiye ediyorum" dedi. Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu söylemek yeterlidir; dava konusu ettiği ifadenin doğru olmadığını çıksın televizyonlarda vatandaşın gözünün içine baka baka söylesin. Bu benim için yeterli. Bunu söylemeyip dava konusu etmenin ifade özgürlüğünü kısıtlamaya ya da gerçekten kaçmaya dönük bir niyet içerdiğini söylemek haksızlık olmayacaktır. Bu davayı memnuniyetle kabul ediyorum. Sonuçlarını lütfen takip edin.

Sayın Başbakan bana bu konuda kendisinin Baykal’a söz verdiğini, bu konunun ertelenmesinin zaruret olduğunu söylemişti. Bildiğim tek şey buydu. Bu özel bir konu değildir. Konu üzerinde 10’larca yıl siyaset yapmış bir siyasetçinin çıkıp kamuoyuna milletin gözünün içine bakarak, Erkan Mumcu doğruyu söylemiyor diyebilecek cesareti varsa çıksın söylesin."


AA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 14:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet tasçi IP: 85.96.130.xxx Tarih : 7.04.2005 16:45:07
millet olarak çok sancılı dönemler geçirdik.istikrara doğru giderken sn.mumcu çıkıp havadan sudan konularla uğraşip nereye varacak millet demiyecekmi bu ülke istikrarsız politikacılardan çok çekti.3 sene dolmadan anap-akp-tekrar anap buna istikrarsızlık deniliyor.