23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Mumcu: Ya yeni parti ya da ANAP

AKP’den geçen ay istifa eden Isparta Milletvekili Erkan Mumcu, gönlünün değişmiş, yeni ilkeler benimsemiş bir ANAP’tan ya da ya yeni bir siyasi partiden yana olduğunu söyledi.

CNN TÜRK’te yayınlanan Manşet programına konuk olan Mumcu, AKP’nin politikalarını eleştirdi ve AKP’nin bilgiden çok kulaktan dolma bilgilerle yönetildiğini ileri sürdü.

AKP yönetiminin AB ile müzakelerin getireceği büyük değişimi taşıyamayacağını belirten Mumcu, yollarını ayıranın da vizyon farkı olduğunu vurguladı.

Eğitim reformunu örnek olarak veren Mumcu, bu sorunun böyle çözülemeyeceğini hükümete aktardığını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi.

Öğrenci affını öngören yasa tasarısının da bu haliyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den döneceğini defalarca ifade ettiğini söyleyen Mumcu, kendisinin haklı çıktığını belirtti.

Mumcu 15 şubatta istifa etmişti

Erkan Mumcu, 15 şubat salı günü aldığı bir kararla Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ve partisinden istifa etmiş, istifa gerekçesini de ’’katkı imkanım kalmadığı için istifa ettim’’ sözleriyle açıklamıştı.

Mumcu , yeni bir siyasi oluşumun sinyalini vermiş ve "kabine içinden yaptığım gibi şimdi de dışından görüşlerimi söylemeye devam edeceğim" açıklamasında da bulunmuştu.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 00:20:16
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 00:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?