23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Mumcu 19 Mart’ta ANAP’a katılacak

Ankara - ANAP Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Özsoy, AK Parti’den istifa eden eski Kültür ve Turizm Bakanı, Isparta milletvekili Erkan Mumcu’nun 19 Mart Cumartesi günü partiye katılacağını söyledi.

ANAP il başkanları, Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Özsoy’un başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Özsoy, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, "25 Kasım 2004 tarihinde genel başkanın istifasının ardından başlatılan kongre sürecinin devam ettiğini ifade etti. Geçen 3,5 aylık dönemde hiçbir fedakarlıktan çekinmediklerini, partiyi açık tuttuklarını, ışıklarını yakarak beklediklerini kaydeden Özsoy, ANAP’ın bir kitle partisi olarak her zaman halkla beraber olması için çalıştıklarını anlattı.

3 Kasım seçimleri sonucunda ANAP’ın dağınıklığı ve küçülmesinin yarattığı siyasi boşluğun bugüne kadar hiçbir parti tarafından doldurulamadığını savunan Özsoy, "Bu boşluk, sağda bütünleşme arayışını doğurmuş, bütünleşme aldatmacısını gündeme getirmiştir" dedi.

"Bugün burada bir dirilişin, yeniden doğuşun iktidar alternatifi olmanın düğmesini hep beraber basacağız" diyen Özsoy, Genel Merkez’de 19 Mart Cumartesi günü katılım töreni düzenleyeceklerini ve bu tarihi "yuvaya dönüş günü" olarak kutlayacaklarını kaydetti. Törende, Erkan Mumcu ve bazı milletvekillerinin partiye katılacağını söyleyen Özsoy, bazı il ve ilçe belediye başkanlarını da davet ederek katılımlarını sağlayacaklarını ifade etti. Özsoy, görkemli bir katılım töreni için gerekli organizasyonun yapılacağını kaydetti.

Özsoy’un açıklamalarına salonda bulunan bazı parti yöneticileri tepki gösterdi.

Basın mensuplarının salondan ayrılmasının ardından verilen kısa arada bazı parti yöneticilerinin tartıştıkları görüldü. Genel Başkan Yardımcısı Abdülbaki Erdoğmuş, "Aceleye getirilen bir açıklama oldu. Bu açıklamadan Sayın Mumcu’nun bilgisinin olmadığını söyleyebilirim. Toplantıda ayrıntılarıyla bir değerlendirme yapacağız. Birlik ve beraberlik içinde kısa bir süre sonra açıklamada bulunacağız" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 12:58:25
Güncelleme :11 Mart 2005 Cuma 13:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?