23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Mumcu atağa kalkıyor

Erkan Mumcu, yeni oluşum çalışmasına hız verdi. Grup kurmayı amaçlayan Mumcu, Kemal Derviş’le de görüşmeyi planlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ve AKP’den istifa eden Bağımsız Isparta Milletvekili Erkan Mumcu, kendisinin ardından Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş’ın da AKP’den istifa etmesiyle "AKP’ye alternatif" yeni oluşum çalışmalarını hızlandırıyor.

Mumcu, yeni oluşumun genel merkezi işlevini görecek bir büro kiralama kararı aldı. Bu doğrultuda iki yer için görüşmeler sürerken, hafta sonuna kadar büro belirlenmesinin kesinleşmesi bekleniyor.

KEMAL DERVİŞ İLE GÖRÜŞME

Mumcu’nun büronun oluşturulmasının ardından AKP’den istifa edeceklerle birlikte CHP’deki muhaliflerle görüşmeler yürüteceği ifade ediliyor.

Mumcu ve çevresi, oluşumun partileşmesinden önce, TBMM’de AKP ve CHP’den ayrılacak milletvekilleriyle grup oluşturmayı planlıyor. Mumcu, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş ve Derviş’e yakın isimlerle yola çıkmanın hesabını yapıyor.

MUMCU, PROGRAMI DERVİŞ İLE BİRLEKTE HAZIRLAMAYI DÜŞÜNÜYOR

Böyle bir gelişme sağlayabilmesi halinde Mumcu, yeni oluşumun programını da Derviş’le birlikte hazırlamayı planlıyor.

AKP içinde milliyetçi olarak bilinen ve DEP’lilerin tahliyesine karşı bildiri yayınlayan milletvekillerinin Mumcu ile birlikte hareket edebilecekleri belirtilirken, Mumcu’nun yeni oluşumda "Milliyetçi bir söylem yerine liberal özgürlükçü bir söylemden yana olduğu" vurgulanıyor.

Mumcu ve çevresi, 30 milletvekilinden oluşan bir grup haline gelmeyi planlarken, AKP’de istifaların sayısının 5’i geçmeyeceği yorumları da yapılıyor.

MUMCU, BASKIN SEÇİM BEKLİYOR

AKP’de Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ve Muğla Milletvekili Hasan Özyer’in Mumcu hareketine katılmak için istifa edeceklerine kesin gözüyle bakılıyor, ancak daha fazla istifa olmayacağı görüşü dile getiriliyor.

AKP ve CHP’den ayrılacak milletvekillerini bir araya getirmeyi amaçlayan Mumcu’nun yeni oluşum çalışmalarında acele etmesi, ABD ile ilişkiler, AB süreci ve iç gelişmeler nedeniyle AKP’nin bir baskın seçime gidebileceği görüşünden kaynaklanıyor.

ANAP, MUMCU İLE GÖRÜŞECEK

Bu arada Erkan Mumcu’nun eski partisi ANAP’ta, Nesrin Nas’ın genel başkanlıktan istifasından sonra, büyük kongre için komisyonu kuruldu.

Komisyon üyeleri ANAP Genel Başkanlığı için adı geçenlerle görüşmeler yapıyor. İlhan Kesici ve Lütfullah Kayalar ile bir araya komisyon üyelerinin, Ali Müfit Gürtuna ve Erkan Mumcu ile de görüşmesi bekleniyor.


ANKARA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 13:45:07
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 13:51:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?