23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Mumcu’nun istifasında ’ABD parmağı’ aranıyor

CHP yönetiminin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül`ü, "ABD`den icazet aldı" şeklinde suçlamasına benzer biçimde AKP`de de, Isparta Milletvekili Erkan Mumcu`nun istifasından kısa bir süre önce ABD`ye yaptığı ziyaret gündeme getirildi.

Mumcu`nun zamanlaması açısından sürpriz bulunan istifası, siyasette olaylı CHP kurultayının ardından çok kısa sürede ikinci bir ``ABD icazeti`` tartışmasına neden oldu. Mumcu`nun istifasının hemen ardından AKP`de, kısa bir süre önce ABD`ye yaptığı gezi konuşulmaya başlandı. Türk siyasetinde çok uzun zamandır liderliğe soyunan tüm isimler için kurulan ABD bağlantısı, istifasından önce gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle Mumcu`ya da yöneltildi.

AKP`de Mumcu`nun Kurban Bayramı süresince ABD`ye uzun süreli bir ziyaret yaptığına dikkat çekildi. Bu ziyaretin programının basına bilgilendirilmemesine ve bu yönüyle resmi bir nitelik taşımayışına da vurgu yapıldı.

AKP`de Mumcu`nun ``Türkler: 1000 Yıllık Yolculuk`` sergisine katılmak üzere İngiltere`ye yaptığı ziyaretle ilgili basının bilgilendirilmesine karşın, İngiltere`den geçtiği ABD gezisiyle ilgili programının bildirilmemesi de konuşulan konular arasında yer aldı.

Partide açıkça olmasa da alttan alta Mumcu`nun ABD ziyareti kastedilerek, istifası sonrası açıklamalarında verdiği yeni siyasi oluşum mesajı için, ``ABD icazeti de alındı. Yeni hareket hayırlı olsun`` ifadeleri kullanıldı.

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 17:04:34
Güncelleme :17 Şubat 2005 Perşembe 17:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?