18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Murad Sezer'e Pulitzer Ödülü

Pulitzer Ödülleri’ni kazananlar açıklandı. Fotoğraf dalında Türk foto muhabiri Murad Sezer de ödül kazandı.

Pulitzer Ödülleri’ni kazananlar arasında bir Türk de var. Fotoğraf dalında Associated Press’in İstanbul bürosunda görev yapan Türk foto muhabiri Murad Sezer de Pulitzer ödülüne layık görüldü. Fotoğraf dalında dağıtılan ödüllerin Irak savaşıyla ilgili olması dikkat çekti.

“Pulitzer Gazetecilik ve Edebiyat, Drama ve Müzik” bu yılki sahipleri Columbia Associated Press ajansı fotoğraf dalında ödül kazandı.Üniversitesi’nde açıklandı.

Los Angeles Times gazetesi, büyük bir hastanede ölümle sonuçlanabilecek tıbbi hatalar yapılması ve aynı hastanede hastalara ayrımcılık uygulanmasıyla ilgili birçok haberinden ötürü, kamusal hizmet alanındaki ödülü aldı.

Bu gazete, Rusya’da terörizmle mücadele, bu ülkenin ekonomisi ve siyasal sistemiyle ilgili haberlerinden ötürü de, uluslararası haberler alanındaki ödülü aldı. Bu ödül, Ruanda’da soykırımdan 10 yıl sonraki durumla ilgili haberlerinden ötürü, Newsday’e de verildi.

The Wall Street Journal, kanserle mücadele eden hastalarla ilgili haberleriyle, sinema eleştirisi yazılarından ötürü iki Pulitzer aldı.

New York Times gazetesi, demiryolu kazalarıyla ilgili haberlerinden ötürü “ulusal haber” alanındaki ödülü, The Newark son dakika haberleri ödülünü, Willamette Week de araştırmacı gazetecilik ödülünü aldı.

AP ajansı acil haber fotoğrafı ödülünü kazandı.

Diğer alanlardaki bazı ödüller de şöyle dağıldı:

Kurgu: “Gilead”, Marilynne Robinson,

Genel: “Ghost Wars: The Secret History of the CIA, Afghanistan and Bin Laden, from the Soviet Invasion to September 10, 2001 (CIA’nın gizli tarihi, Afganistan ve Bin Ladin, Sovyet İşgalinden 10 Eylül 2001’e)”, Steve Coll,

Drama: “Doubt, a parable”, John Patrick Shanley

Tarih: “Washington’s Crossing”, David Hackett Fischer,

Biyografi: “de Kooning: An American Master”, Mark Stevens ve Annalyn Swan,

Şiir: “Delights & Shadows”, Ted Kooser.

AA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 00:05:49
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 00:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?