23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Murat Demirel, Bulgaristan'da yakalandı

Burgaz Limanı’nda karaya ayak basan Yahya Murat Demirel, eşi ve yanlarındaki kişi, Bulgar polisi tarafından ülkeye yasadışı yoldan girdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Hakkında 10 yurtdışı yasağı var

Egebank dosyası nedeniyle yargılanan Demirel, hakkında birden fazla yurtdışına çıkış yasağı bulunuyordu. Hürriyet gazetesinin haberine göre, BDDK ve Maliye’nin talebi üzerine Murat Demirel için Emniyet Genel Müdürlüğü’nce 10’u aşkın tahdit konmuştu.

İnterpol aracılığıyla Türk emniyet yetkilileriyle temasa geçen Bulgar polisi, bu tahditleri öğrenir öğrenmez, Demirel ve beraberindekileri iade amaçlı tutukladı.
Konu ile ilgili bilgi veren Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı yetkilileri, Yahya Murat Demirel ve eşi Ayşenur’un yurtdışına çıkış yasağını ihlal etmelerinin ayrı bir suç kapsamında olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde iade için bir ekip gönderileceğini bildirdi.

TMSF görevlisini silahla tehdit etti iddiası

Egebank’ın eski sahibi Demirel’in, 15 aralıkta evine haciz için gelen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilisi Ahmet Ocak’ı, silah tehdidiyle bir süre rehin aldığı iddia edilmişti.
Eşyaları haczedilen Demirel iddiaya göre, tebligatı almamak için, Fon yetkilisi Ocak’ın başına 45 dakika süreyle silah dayamıştı. Ancak Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamayla rehin alma iddialarını reddetmişti. Murat Demirel, Ahmet Ocak’ın şikáyeti üzerine İstanbul Adliyesi’nde savcıya ifade de vermişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 10:49:19
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 17:06:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?