20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Murat Demirel’in evinde tebligat gerginliği

İstanbul - El konulan Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel’in, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) adına tebligata giden emekli başkomiseri engellediği öne sürüldü.

Alınan bilgiye göre Demirel’in, tebligatta bulunmak üzere Ulus Mahallesi Öztopuz Caddesi Demirel Apartmanı’na gelen emekli Başkomiser Ahmet Ocak ile bir süre tartıştığı ve polis ekiplerinin eve gelmesinden sonra tebligatı aldığı belirtildi.

Demirel: "Endişe duymak hakkına sahibim"

İstanbul - El konulan Egebank’ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, TMSF’nin tebligatı sırasında evinde yaşanan gerginlikle ilgili olarak, "Adam, TMSF’nin taşeron şirketinde çalışan emekli bir polismiş. Kendisini TMSF görevlisi olarak değil, polis olarak tanıtıyor. Ben de bundan endişe duymak hakkına sahibim" dedi.

Demirel, geçen hafta evine polis kimliğini gösteren bir kişinin geldiğini, şüpheli hareketlerde bulunduğunu ve kapıcıyı tehdit ettiğini anlatarak, durumu polise bildirdiklerini, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazdıkları yazının sonucunda da emniyetin böyle bir görevliyi göndermediğini öğrendiklerini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuruda bulunduğunu belirten Demirel, "Aynı şahıs, bugün tekrar geliyor. Polisi arayarak aynı adamın tekrar geldiğini bildirdim. 2 dakika sonra polis geldi. Olaya el koydu ve adamı kelepçeledi, tutanak tuttu" diye konuştu.

TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık’ı aradığını ve durumu kendisine izah ettiğini belirten Demirel, Çalık’ın da kendisine tehditlerde bulunduğunu iddia etti.

Demirel, "Benim şikayetim var. Daha önce polise haber vermişim. Şu anda büromdan geliyorum. Olay büromda yaşandı" şeklinde konuştu.

Karakola gitmediğini, yarın savcılığa giderek ifade vereceğini belirten Demirel, "Şu anda bana ait olmayan eşime ait eşyaları haczedecekler. Gün battıktan sonra icra takibi yapamazlar. Kanuna aykırı işlem yapıyorlar. Burası dağ başı değil, herkes kanunlara uymak zorunda. İddia varsa kanunlar var. Kimse kimseyi tehdit edemez" dedi.

Öte yandan, icra işlemlerinin yapıldığı evin önünde nakliye araçlarının beklediği görüldü.

AA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 19:07:47
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 00:40:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?