19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Müşerref Hekimoğlu vefat etti

ANKA Ajansı'nın Onursal Başkanı, Gazeteci-Yazar Müşerref Hekimoğlu, 83 yaşında yaşamını yitirdi.

Karaciğer ve kalp yetmezliği nedeniyle bir süredir Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Hekimoğlu, öğle saatlerinde vefat etti.

Müşerref Hekimoğlu, 1921 yılında İstanbul'da doğdu. Gazeteciliğe, 1948 yılında İstanbul'da Hayat Dergisi'nde başlayan Hekimoğlu, Yeni Sabah, Akşam, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Eşi Kuvvet Başarır'la birlikte Öncü Gazetesi'ni çıkaran Hekimoğlu, 1972 yılında kurulan ANKA Haber Ajansı'nın kurucuları arasında yer aldı.

Altan Öymen'in milletvekili olmasının ardından 1977 yılında Ajans'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevini devralan Hekimoğlu, 2004 yılında ANKA'nın Onursal Başkanı oldu.

Hekimoğlu'nun, "27 Mayıs'ın Romanı", "Başkent Günleri", "Suna Kan: Öz Şarkısını Duyuran Keman"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kitabı ve Almanca'dan Türkçe'ye çevirileri de bulunuyor.

Sürekli basın kartı sahibi olan Hekimoğlu, halen Cumhuriyet Gazetesi'nde "Ankara ANKA" adlı köşesinde ve Cumhuriyet Dergi'de yazı yazıyordu.

Müşerref Hekimoğlu, Mimoza Dergisi`nin Cumhuriyet`in 75`inci yıl kutlamaları dolayısıyla yaptığı ``75 yılda 75 başarılı kadın`` anketinde ``gazetecilik mesleğinin kadın öncüsü`` olarak ödüle layık görülmüştü.

ANKARA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2004 Pazar 16:15:03
Güncelleme :11 Ekim 2004 Pazartesi 11:00:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?