29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Müşerref Türkiye'ye mi yerleşiyor?

Pakistan medyası, dün istifasını açıklayan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in sürgüne gönderilebileceğini, muhtemel ülkeler arasında ise 7 yıl yaşadığı Türkiye'nin öne çıktığını bildirdi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Mahmud Kureyşi, dün yaptığı açıklamada, iktidardaki koalisyon hükümetinin Müşerref'in anayasayı ihlal etmek ve görevini kötüye kullanmak dahil hakkındaki suçlamalardan yargılanıp yargılanmayacağına karar vereceğini söyledi.

Bununla birlikte ABD'nin güvenilir bir müttefiki olan Müşerref'in Pakistan'da kalıp kalmayacağı bilinmiyor. Pakistan medyası, Müşerref'in sürgüne gönderilebileceğini, bu durumda önünde Türkiye ve Suudi Arabistan seçeneklerinin bulunduğunu yazdı. Müşerref'in, diplomat olan babasının görev yaptığı Türkiye'de 7 yıl kaldığına dikkat çeken basın, Devlet Başkanı'nın ülkeden ayrılması durumunda İstanbul'a yerleşmesinin en kuvvetli ihtimal olduğunu belirtti.

Kureyşi de, Müşerref'e sürgün için "ülkeden güvenli şekilde çıkış" izni verilebileceğini ifade etti. Kureyşi, bunun hükümet tarafından alınacak bir karar olduğunu söyledi.

Bu arada iktidar ortağı Pakistan Halk Partisi'nin eş başkanı Asıf Ali Zerdari'nin Haziran ayında yaptığı Ankara ziyareti sırasında, Müşerref'in Türkiye'ye sürgün gönderilmesi konusunu görüştüğü ileri sürülüyor.

27 Haziran'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Benazir Butto'nun eşi Zerdari'nin, temasları sırasında Müşerref'in gelecekteki durumunu ele aldığı iddia ediliyor.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 12:20:41
Güncelleme :19 Ağustos 2008 Salı 12:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?