19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Müşerref'e sıkı koruma

Eşi Sebah Müşerref ile birlikte dün gece Ankara'ya gelen, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ankara Valisi Yahya Gür ve Pakistan Ankara Büyükelçiliği yetkilileri tarafından karşılandı. Karşılamaya katılan Devlet Bakanı Aydın'ın eşi Nihal Aydın, Sebah Müşerref'e çiçek verdi. Karşılamanın ardından Müşerref, dinlenme salonunda bir süre Gül ve Aydın ile sohbet etti.
Pervez Müşerref, daha sonra kendisine tahsis edilen makam aracıyla havaalanından ayrılırken, eşi Sebah Müşerref ise Nihal Aydın ile birlikte, bir limuzinle Esenboğa Havalimanı'ndan ayrıldı.
Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref, Türkiye'deki temasları sırasında uluslararası terör, organize suçlar, bankacılık ve sağlık konularında işbirliği anlaşması imzalayacak. Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile de görüşecek olan Müşerref, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde özel bir oturumda konuşma yapacak. Müşerref, son olarak İstanbul'da Türk işadamlarıyla buluşacak.

MÜŞERREF ANITKABİR'DE

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, Anıtkabir'i ziyaret etti.
Pakistan Devlet Başkanı Müşerref ve beraberindeki heyet Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozelesine çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Müşerref daha sonra Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Anıtkabir'de bulunan Atatürk Müzesi'ni de gezen Müşerref'e ziyareti anısına Atatürk'ü anlatan bir albüm hediye edildi. Müşerref'in Anıtkabir ziyareti sırasında Ankara Valisi Yahya Gür de hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2004 Salı 11:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?