17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Müslüm Gündüz gözaltında!

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından Battalgazi İlçesi’nde bir eve yapılan baskınla, beraberindeki 15 kişiyle gözaltına alınan Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Gündüz, nöbetçi doktorlar tarafından muayene edildikten sonra tekrar Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Müslüm Gündüz’ü muayene eden doktorlar önemli bir şeyi olmadığını açıklarken, Gündüz’ün yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye getirildiği iddia edildi.

Öte yandan, polis, Müslüm Gündüz’ün oturduğu oğlu Ahmet Gündüz’e ait Malatya merkez Koyunoğlu Mahallesi Okul Sokak Ak Şeker Sitesi F Blok 3. kattaki evde arama yaptı. Arama sırasında bazı kitaplara el konulduğu öğrenildi.

Gözaltı olayı ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, "Bu bir operasyon değildir, gelen bir ihbarı değerlendirdik" dedi.

Savaş, "Ekiplerimiz; 155 polis imdat telefonunu arayan bir vatandaşımızın, söz konusu evde cübbeli ve sarıklı bazı kişilerin bir araya gelerek tarikat toplantısı yaptığı şeklindeki ihbarını, DGM Başsavcılığı’ndan aldığı izinle değerlendirmiştir" dedi.

Gündüz’ün ve beraberindekilerin Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındığını kaydeden Savaş, yaptıkları çalışmanın bir operasyon değil, sadece gelen bir ihbarın değerlendirilmesi olduğunu söyledi.

Savaş, gözaltına alınanların çeşitli illerden Malatya’ya geldiğinin tespit edildiğini belirterek, Gündüz’ün bugün DGM Başsavcılığı’na sevk edileceğini kaydetti.

MALATYA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2004 Pazartesi 00:00:05
Güncelleme :5 Ocak 2004 Pazartesi 14:48:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?