19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Müslüm Gündüz serbest bırakıldı!

Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından 15 kişiyle birlikte yakalanarak gözaltına alınan Müslüm Gündüz ve beraberindekiler, tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri Malatya 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz ve tarikat üyesi 15 kişi, Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekiplerince, Battalgazi İlçesi’nin Karahan Mahallesi’ndeki bir evde toplantı halindeyken gözaltına alınmıştı. Polisin yakaladığı 16 kişiden Müslüm Gündüz, Süleyman Demiray, Orhan Akboğa, Mehmet Sungur Taş, Muharrem Sulu, Hasan Şafak, Sümmani Saygılı, Murat Biçer, Tahsin Bingöl, Mustafa Bulutlu, Yasin Tabak, Ahmet Aslan, Selçuk Yıldız ve Hakan Çolak Malatya Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı tarafından tutuklanmaları istemi ile Malatya 2 Nolu Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne sevk edilmişlerdi.

Yapılan sorgudan sonra tutuklanmaları istenen 14 kişi, DGM tarafından Müslüm Gündüz ile birlikte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Müslüm Gündüz’ün oğlu Ahmet Gündüz ile Übeyd Atilla ise Savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Müslüm Gündüz Malatya Adliyesi’nden çıkarken, basın mensuplarının sorularını cevaplandırmayarak kendisi adına avukatının konuşacağını söyledi. Avukat Umut Yalçın, yargılamanın halen devam ettiğini ve şu anda söyleyecekleri şeylerin yanlış anlaşılabileceğini belirtti. Yalçın, Gündüz ve beraberindekiler hakkında terör örgütü kurmak ve üyesi olmak iddialarının bulunduğunu kaydetti.

MALATYA-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2004 Salı 11:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?