18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Musul Valisi öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinin Valisi Yusuf Kaşmola, aracıyla Bağdat’a doğru ilerlerken düzenlenen saldırıda öldürüldü.


Geçiş hükümetinin İçişleri Bakanlığı’ndan bir kaynağa dayandırılan habere göre, saldırganlar Vali’nin aracına yaklaşarak önce bir el bombası attı ardından da ateş açtı.

Musul Valiliği’nin bir sözcüsü, Vali Kaşmola’nın korumalarının saldırganları takip ederek öldürdüklerini açıkladı.

Bağdat’taki bombalı saldırıda 10 kişi öldü

Bağdat Yeşil Hat olarak adlandırılan bölgenin girişinde patlayıcı yüklü bir araçla düzenlenen saldırıda on kişinin öldüğü kırk kişinin de yaralandığı bildirildi.

Beton güvenlik bariyerleriyle çevrili Yeşil Hat’ın içinde Irak geçiş hükümetinin binalarının yanı sıra, Amerikan askeri karargâhı ve bir çok elçilik var.

Patlamanın olduğu sırada Yeşil Hat’ın girişi, işlerine giden Iraklı devlet memurlarıyla doluydu. Ayrıca bir basın toplantısını izlemeye giden çok sayıda gazeteci de patlama sırasında kapıdaydı.


BBC’nin patlama sırasında olay yerinin yakınında olan muhabiri, çok geniş bir alanın patlamayla havaya uçan aracın parçalarıyla kaplandığını ve yoğun bir siyah dumanın bölgeyi kapladığını bildirdi.

Muhabirimiz en az dört cesedin sürüklenerek olay yerinden uzaklaştırıldığını, patlamanın bazı kurbanların organlarını da havaya uçurduğunu gördü.

Irak Başbakanı İyad Allavi patlamanın ardından olay yerini ziyaret etti.

Allavi’ye göre saldırı, son günlerde şiddetlenen asayiş operasyonlarına karşı bir misilleme amacı taşıyor.

Bağdat muhabirimiz, saldırının hedefinin tam olarak bilinmediğini ancak bunun 28 Haziran’daki yetki devrinden bu yana düzenlenen en büyük saldırı olduğunu kaydediyor.
BBC
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2004 Perşembe 01:42:18
Güncelleme :15 Temmuz 2004 Perşembe 01:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?