19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Musul'da Türk kamyonuna saldırı

Irak’ın kuzeyindeki Musul’da Türk plakalı bir kamyona düzenlenen saldırıda şoför hayatını kaybetti. Polis, şoförün Türk olup olmadığının henüz belirlenemediğini açıkladı.

Kent polisi, kentin batısındaki Yarmuk meydanında kimliği belirlenemeyen kişilerin silahlı saldırısına uğrayan kamyonun daha sonra ateşe verildiğini açıkladı. Kamyonun maden suyu taşıdığı belirtiliyor.

Allavi, Felluce’ye heyet gönderiyor

Irak Başbakanı Ayad Allavi, direnişçilerle ABD askerleri arasındaki çatışmalara sahne olan Felluce’deki soruna çözüm bulmak için, Irak meclisinden bir heyeti arabuluculuk yapması için bu kente göndermeyi kabul etti.

Başbakanlık sözcüsü, "bu girişim kentteki krize barışçı yollardan çözüm bulunması ve bir askeri operasyonun önüne geçilmesi için son şans olabilir’’ dedi.

Musul’un güney kesiminde de bir ABD konvoyunun geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu, bir Iraklı öldü, ikisi ABD askeri beş kişi de yaralandı.

Bağdat’ta Saddam lehine bildiri dağıtıldı

Bağdat’ta dağıtılan bildirilerdeyse, seçimlerin boykot edilmesi ve devrik lider Saddam Hüseyin’in yeniden devlet başkanlığına getirilmesi çağrısı yapıldı.

ABD, El Anbar’da operasyona hazırlanıyor

ABD deniz piyadelerinin Felluce ve Ramadi’den oluşan El Anbar vilayetinde direnişçilere karşı büyük bir operasyona hazırlandığı bildirildi.

Tuğgeneral Denis Hajlik, Felluce yakınlarındaki üste gazetecilere yaptığı açıklamada, büyük bir operasyona hazırlandıklarını açıkladı.

"Operasyon bizi kesin sonuca götürecek"

Hajlik, ’’eğer operasyon yaparsak bu kesin sonuca götüren bir operasyon olacak. Onları vuracağız’’ dedi. Operasyonun, Irak’ın başkenti Bağdat’ın batısındaki Felluce ve Ramadi’yi kapsayacağını belirten Hajlik, operasyona Irak güçlerinin de katılacağını kaydetti.

11 Irak askeri öldürüldü

Irak’ta Ensar El Sünnet Örgütü, 11 Irak askerini öldürürken, ABD güçleri için çalışan Bangladeş ve Sri Lankalı iki şoför kaçırıldı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen saldırı ve çıkan çatışmalarda ikisi ABD askeri olmak üzere dokuz kişi öldü. Irak’taki rehin alma olayları da sürüyor. Son olarak ABD güçleri için çalışan Bangladeş ve Sri Lankalı iki şoförün kaçırıldığı haberi geldi.
Margaret Hasan’ın kurtuluşu

El Cezire televizyonu, kaçırılan bir Polonyalı kadının görüntülerini yayınladı, İngiliz asıllı Margaret Hasan’ı kurtarmak için çalışmalar da sürüyor. Hasan’ın çalıştığı uluslararası yardım kuruluşu CARE, rehinenin bırakılması için Irak’taki tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.
AA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 18:57:48
Güncelleme :29 Ekim 2004 Cuma 19:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?