18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Musul'da valiliğe roket saldırısı: 4 ölü, 19 yaralı

Musul'da, eyalet valisinin ofisine katyusha roketiyle yapılan saldırıda ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.
Hastane kaynakları, ölenlerden birinin 13 yaşındaki bir kız çocuğu olduğunu bildirdi. Musul Hastanesi doktorlarından Ahmed Ataullah er-Recef, "Saldırıda 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla 2 kadın ve bir erkek öldü. Cesetler morga kaldırıldı" dedi. Recef, saldırıda 2'si polis 19 kişinin de yaralandığını açıkladı.

BANKADA ÇATIŞMA

Musul'da bir banka şubesinde meydana gelen çatışmada 1 polis öldü, 2 polis yaralandı. Çatışmaya sebep olan silahlı 2 kişi, vurularak öldürüldü.
Polis komiseri Mutaz Muhammed'in ifadesine göre, 3 polis memuru maaşlarını çekmek üzere Musul'un güneyinde yer alan El-Ghizlani Mahallesi'ndeki bir banka şubesine gitti.
Muhammed, "4 polis memuru maaşlarını çekerken, 3 kişi onlara ateş etmeye başladı. Oradan geçen bir polis ekibi de çatışmaya katıldı" dedi. Çatışmada 1 polis memurunun öldüğünü, 2 polis memurunun da yaralandığını belirten Muhammed, saldırganlardan 2'sinin öldürüldüğünü söyledi. Polis komiserinin ifadesine göre; 3. saldırgan, yaralı olduğu halde kaçmayı başardı.

KERKÜK'TE ALBAY ÖLDÜRÜLDÜ

Kerkük'te de Iraklı bir polis albay, kimliği belirsiz silahlı saldırganların açtığı ateş sonucu öldü.
Tuğgeneral Turhan Yusuf, Albay Romeo Sleva Badvari'nin Türkiye saatiyle 15:15'te Kerkük'ün merkezindeki En-Nasr bölgesindeki evinden çıktığı sırada saldırıya uğradığını söyledi.
Badvari'nin, silah ruhsatı verilmesiyle ilgili bir büronun sorumlusu olduğu kaydedildi

MUSUL - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 14:18:00
Güncelleme :27 Mart 2004 Cumartesi 21:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?