19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Musul´daki ABD üssüne saldırı: 22 Ölü

Irak’ın kuzeyinde Musul kentinde bir Amerikan askeri üssünde patlama meydana geldiği bildiriliyor. Amerikalı askeri yetkililer, patlamada ölenler olduğunu açıkladı.

Pentagon kaynakları saldırı sonucu en az 22 askerin öldüğünü, en az 50 askerin de yaralandığını söyledi. Amerikan ordusundan yapılan açıklamaya göre, patlama öğle saatlerinde meydana geldi.

Amerikan güçlerinin Felluce’ye geçen ay gerçekleştirdikleri operasyonun ardından direnişçiler Musul’da saldırılar düzenlemeye başlamışlardı.

Direnişçiler, Musul’daki saldırılarının ilk aşamasında polis karakollarına baskın düzenlemiş ve 10 yakın karakolu ele geçirmişlerdi. Kentte o günden bu yana asayişin sağlanması konusunda ciddi sorunlar yaşandığı haber veriliyor.

Saldırıyı Ensar el Sünnet örgütü üstlendi

Dubai - Irak’ın kuzeyindeki Musul kenti yakınında bir Amerikan ve Irak üssüne düzenlenen saldırıyı Ensar el Sünnet örgütünün üstlendiği bildirildi.

Bir internet sitesinde yayınlanan ve bu örgüte ait olduğu belirtilen bildiride, grubun, Amerikan askerlerinin kullandığı bir kantini hedef aldığı kaydedildi.

Saldırıda en az 22 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

sansursuz.com - AA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2004 Salı 16:33:52
Güncelleme :21 Aralık 2004 Salı 18:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?