30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Mutfakta tahta bıçak devri

(ÖZEL HABER) TÜRK MUTFAĞINDA TAHTA BIÇAK DEVRİ

Yurt dışında kullanımı yaygın olan tahta bıçaklar Türk mutfaklarına da girdi. Bambu ağacından yapılan bıçaklar, "sebze ve meyvelerinizin vitaminlerini kesmeyin" sloganıyla Türkiye'de satışa sunuldu.

Türkiye'ye ilk kez getirilen tahta bıçakların Türk kadınlarının ilgisini çekmesi bekleniyor. Bambu bıçaklarını tanıtan Türkiye Distribütörü Fatih Köleoğlu, "Eşimiz ve annelerimizin sebzelerle salata hazırlarken elleriyle kırıyorlar. Bir süredir bu yaygınlaştı. Bunun nedeni sorduğumuzda vitaminlerin öldüğünü belirtiyorlar. Bununla ilgili bir araştırma yaptık. Gerçekten de üniversitenin yaptığı araştırmalar var. Bunları da duyunca biz bunu daha iyi irdeledik ve metal bıçakların gerçekten sebzelerin vitaminlerini öldürdüğünü bulduk. Sonra bambu bıçakları bulduk. Yurtdışında zaten Avrupa'da sağlıklı sebze bıçağı, salata bıçağı şeklinde geçiyor ve bu ürünleri biz Türkiye'ye getirdik" dedi.

Bambu bıçakların vitaminleri kesinlikle öldürmediğini belirten Köleoğlu, "Hatta bununla ilgili bir tezimiz var. Domatesin yarısını metal bıçakla, diğer yarısını bambu bıçakla kesip buzdolabına koyun. 2 gün sonra baktığınız zaman bambu bıçakla kesilende hiçbir bozulma olmadığı görülüyor. Ama diğeriyle kestiğimizde büzüşmeler oluyor. Bu da onun ispatı olmuş oluyor. Bıçağı kullanan müşterilerimizden olumlu tepkiler alıyoruz. Bundan dolayı ürünümüz tutuldu. Şu anda çok yoğun şekilde satılıyor. Ürünümüz seçkin aktarlardan temin edilebilir. Yakın zamanda da bir çok markette satılacak" diye konuştu.

Bambu bıçağı kullanan ev hanımı Yasemin Tahir ise, "Bunu daha çok salata yapmak için sebzelerimizi doğramak için kullanıyorum. Çünkü bununla kestiğimiz zaman vitaminleri kaybolmuyor, salatalarımızın, yemeklerimizin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Bulaşık makinesinde de çok rahat temizleniyor" şeklinde konuştu.

(ÖZEL HABER) TÜRK MUTFAĞINDA TAHTA BIÇAK DEVRİ
(ÖZEL HABER) TÜRK MUTFAĞINDA TAHTA BIÇAK DEVRİ
(ÖZEL HABER) TÜRK MUTFAĞINDA TAHTA BIÇAK DEVRİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2011 Pazar 17:45:00
Güncelleme :16 Ocak 2011 Pazar 18:28:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?