23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Müttefikler Bağdat kapısına dayandı

Koalisyon güçlerinin Irak'ın başkenti Bağdat'a yönelik askeri operasyonları yoğunlaşıyor. Bağdat Uluslararası Saddam Havaalanı çevresindeki mahallelerde yaşayanlar, çatışmalardan korunmak için evlerini terk ederek, kent merkezine kaçıyor. Reuters muhabiri, Bağdat kent merkezinde rastladığı bazı kişilerin şafak söker sökmez her şeylerini geride bırakarak, havaalanı etrafındaki mahallelerden kaçtıklarını söylediklerini belirtti. Arabasıyla kaçarak kente gelen bir kadın, geçirdiği korkunç geceyi, titreyerek şu sözlerle anlattı: ''Gece boyunca patlamalar oldu. Cehennem gibi bir geceydi. Bağdat'a girdiklerini gördük, bütün gece uçaklar bomba attı, topçular ateş etti.'' Araç konvoylarının Bağdat'a gitmekte olduğunu belirten Reuters muhabiri, ''Savaşın Bağdat'a ulaştığı duygusu oluştu, her şey terk edilmiş'' dedi.

SALDIRILAR DAHA DA YOĞUNLAŞTI

Bağdat'a ittifak güçleri tarafından yapılan saldırılar, dün gece ve bu sabah daha da yoğunlaştı. Amerikan ve İngiliz güçlerinin füze ve bombalı saldırılarına Irak uçaksavar ve füze bataryaları savaşın başladığından bu yana ilk defa karşılık vermedi. Irak uçaksavar ve füze bataryaları önceki saldırılara Amerikan bombaları ve füzelerine az ya da çok karşı ateşte bulunuyordu. Bağdat'a dün gece ve bugün yapılan saldırılarda 40'un üzerinde patlama duyuldu. Iraklı yetkililerin verdiği bilgiye göre, ittifak güçlerinin saldırılarında çok sayıda Iraklı öldü ya da yaralandı. Yetkililer, ölen ya da yaralanan Iraklıların sayısı hakkında ise bilgi vermediler.

GAZETECİLER HABER GEÇMEKTE ZORLANIYOR

Bu arada, Bağdat'ın Filistin ve Sheraton otellerinde kalan basın mensupları, elektriklerin kesik olması ve haber kaynaklarına ulaşamamaları nedeniyle büyük sıkıntı çekiyor. Gazeteciler, uydu telefonlarını kullanamıyor.

''HAVAALANININ ALTINDA TÜNEL BULUNDU''

Amerikan askerlerinin, Bağdat'taki Saddam Uluslararası Havaalanı'nın altında büyük bir tünel bulduğu öne sürüldü. İRNA'nın haberine göre, Kuveyt Televizyonu bu sabah verdiği haberde, Amerikan güçlerinin havaalanının altında ortaya çıkardığı tünelin havaalanını Dicle nehrine bağladığını duyurdu. (aa)

Yayın Tarihi : 4 Nisan 2003 Cuma 00:00:01
Güncelleme :5 Ağustos 2004 Perşembe 11:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?