20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Müzakere dönemine yeni kabine

AB`den 3 Ekim için müzakere tarihi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çok uzun süredir beklenen kabine değişikliğini de yeni yılın ilk günlerinde yapabileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre AB`den müzakere tarihi alınmasının ilk önemli sonuçlarından biri de Başbakan Erdoğan`ın Bakanlar Kurulu`nda yapacağı değişiklikle kendini gösterecek. Başbakan Erdoğan yaklaşık 1 yıldır sürekli gündemde olan, hatta birçok kez son anda vazgeçtiği belirtilen kabine revizyonunu bu kez gerçekleştirecek. Erdoğan`ın bir süredir kabinede yapacağı değişiklik için 17 Aralık`taki sonucu beklediği yorumları yapıldı.

Buna göre Erdoğan, 17 Aralık`ta genel olarak Türkiye`nin istediği müzakere tarihini almasının ardından kabine revizyonu için de düğmeye basacak. 3 Ekim için baş müzakereci başta olmak üzere çok kalabalık bir uzmanlar grubundan oluşacak müzakere heyetinin belirlenmesinin ilk adımı da Bakanlar Kurulu`ndaki değişiklik olacak. Erdoğan`ın Bakanlar Kurulu`ndaki değişikliği müzakere heyetinde de yer alacak bakan ve bürokratların kimler olacağını da dikkate alarak Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile belirleyeceği bildirildi. Yeni bakanların özellikle son 1 yılda AB sürecine de ilgi gösteren ve AB`li meslektaşlarıyla yakın iletişim kurabilecek milletvekilleri arasında seçilmesi bekleniyor.

Erdoğan`ın kabinede yine sınırlı sayıda kalması beklenen değişikliğini zamanlamasını 2005`in ilk günleri olarak planladığı da belirtiliyor.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 12:16:50
Güncelleme :19 Aralık 2004 Pazar 12:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?