20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Müzayedeler 'tablo'landı!

İki hafta içinde üç müzayedede, Türk resminin modern ve klasik ustaları, yaşayan sanatçılarına ait bin kadar tablo satışa çıkıyor. 

Artium Sanatevi'nin, 'Geleneksel ve Çağdaş Resim Sanatı' başlıklı, bugün saat 14.00'te Nişantaşı'ndaki Sofa Otel'de gerçekleşecek müzayedesinde 200'ün üzerinde tablo var. Müzayedenin yıldızı Birinci Dünya Savaşı'nda Rauf Orbay komutasında bir efsaneye dönüşen gemiyi konu alan 'Hamidiye Zırhlısı ve Yunus Torpido Botu Karadeniz'de' adlı tablo. Sanayi-i Nefise'nin ilk mezunlarından Çeteci Rıfat'ın (Hüseyin Rıf'at Keçecioğlu) 1915 tarihli tablosu 80 bin YTL muammen bedelle satışa çıkacak. Artium'un müzayedesinde Naci Kalmukoğlu, Bahriyeli İsmail Hakkı Bey, Fikret Mualla, Nuri İyem, Nurullah Berk ve Nejat Melih Devrim gibi pek çok önemli ismin yapıtı satılacak. 

Yarın, saat 14.00'te Swissotel'de gerçekleşecek Antik A.Ş müzayedesinde ise dünyada herkesin ilgisini çekebilecek bir tablo satışa çıkacak. Kral ve kraliçelerin portrecisi olarak tanınan Fransız sanatçı Henri Riesener (1767-1828) imzalı Napolyon'un sevgilisi Pauline Faures'in portresi. Bu tablo, 225 bin YTL açılış fiyatıyla satılacak. Toplam 350 lot bulunan müzayedede Süleyman Seyyid Bey, Nazmi Ziya, Halil Paşa, İbrahim Çallı, Sami Yetik, Hoca Ali Rıza, Naci Kalmukoğlu, Feyhaman Duran, Şevket Dağ, İzzet Ziya, İbrahim Safi, Mübin Orhon, Orhan Peker, Erol Akyavaş, Fikret Mualla, Abidin Dino, Neşe Erdok gibi isimlerin resimleriyle birlikte pek çok antika obje de satılacak.

İnternetten on-line müzayede
Müzayede ortamının yeni isimlerinden Beyaz Müzayede ise 15 Mart'ta, Nişantaşı Sofa Otel'de ağırlıklı olarak modern Türk resmine ait 300'e yakın tablo satacak. Müzayedenin yıldızı, modern Türk resminin en pahalı sanatçılarından, müzelerin gözde isimlerinden biri olan Fahrelnissa Zeid'in 'Towards a Storm' adlı dört metrelik resmi. 600 bin YTL'den satışa çıkacak 'Towards a Storm' satılırsa yeni bir fiyat rekoru kırmış olacak. Adnan Çoker'den Ömer Uluç ve Leyla Gediz'e farklı kuşaklardan sanatçıların yapıtlarının satılacağı müzayedenin bir başka sürprizi ise Hakkı Anlı'ya ait 32 eser. Anlı'nın ailesine ait bu tabloların her biri ortalama altı bin YTL fiyatla satışa çıkıyor. 

Beyaz Müzayede'nin farklı bir uygulaması ise 'on-line' müzayede. Merkalılar, iki yüz kadar yapıtı www.beyazart.com adresinden görüp açık artırmaya katılabilecek. On-line müzayede 12 - 24 Mart arası gerçekleşecek. 

Özbilenler Antikacılık da 16 Mart Pazar günü Hyatt Regency Otel'de 'Osmanlı ve Karma Sanat Eserleri' müzayedesi düzenliyor. Pek çok hat levha ve antikayla birlikte, bu müzayedede aralarında Avni Arbaş, Nedim Günsür, İbrahim Safi, Diyarbakırlı Tahsin, Fikret Mualla, Cihat Burak gibi ustaların tablolarıyla birlikte iki yüz altı eser satılacak. (

Radikal
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 23:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?