20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Nadir bulunan bölümler

Mühendislikler, tıp, işletme, iktisat, eczacılık, diş hekimliği, ekonomi, öğretmenlikler ve daha pek çoğu, hakkında az çok yargıda bulunabileceğimiz, tanıdığımız bölüm ve meslekler. Bir de isminden yola çıkıp tanımlayamadığımız, tanımlasak da içeriğini bilmediğimiz bazı meslek ve bölümler var.

Endüstrilerdeki büyüme ve gelişmenin, bilgisayar ve bilişim ağlarının artık hayatımızın bir gerekliliği haline gelmesi, bu bölümler ve buna bağlı mesleklerin ortaya çıkışını hızlandırdı. Aktüerya, Denizcilik İşletme Mühendisliği, Enformasyon, Finans Matematiği gibi bölümler bunlardan bazıları. Bu bölümlerin hepsi az sayıda üniversitede yer alıyor ve az sayıda öğrenci yetiştirdikleri için bölüm mezunları meslek ve iş sahası anlamında oldukça avantajlı.
İşte bu özel bölümlerin içeriği, hangi üniversitelerde yer aldığı, bölümlerde hangi derslerin okutulduğu, mezunların hangi alanlarda çalıştıkları ve geçen senelerin taban puanları gibi detaylı bilgileri Bahçeşehir Koleji Rehberlik uzmanları sizler için derledi:

Biyomedikal Mühendisliği
Biyomedikal Mühendisliği sağlık alanında teşhis ve tedavi amacıyla kullanılan mekanik ve elektronik cihaz ve sistemlerin üretim, geliştirme, teknik işletme ve bakım onarım faaliyetlerini kapsıyor. Günümüzde ölçme ve görüntüleme amacıyla kullanılan EKG, EMG, EEG, röntgen, ultrason, CT, MR, PET sistemleri teşhise yönelik; ışın tedavisi ve lazer sistemleri ise tedaviye yönelik olarak yaygın biçimde kullanılan biyomedikal cihaz ve sistemlerdir. Biyomedikal sistemlerin tasarım ve geliştirme faaliyetlerini yürütecek, sistemlerin verimli kullanılmasında görev alacak teknik ve bilimsel bilgi birikimine sahip elemanlara duyulan gereksinim her geçen gün artıyor.

Yaratıcı, mekaniğe meraklı
Bu programda öğrenim görmek isteyen kişilerin fen bilimleri ve matematikte başarılı, tıp alanına ilgi duyan elektronik ve mekaniğe meraklı, yaratıcı kişiler olmaları gerekiyor.
Bölümde okutulan bazı dersler; Tıbbi Biyoloji, Biyokimya, Devre Teorisi, Sayısal Mantık Tasarımı, Elektronik, Elektromanyetik Teori, Biyoistatistik, Tıbbi Teknoloji Yönetimi.
Bölüm mezunlarına “Biyomedikal Mühendisi” unvanı veriliyor. Resmi ve özel hastanelerde, dispanserlerde ve sağlıkla ilgili cihazların üretiminin ve pazarlamasının yapıldığı şirketlerde görev alabilirler.

5 üniversitede var
Üniversite 2007 TP
Başkent (yüzde 50 burs) 328,820
Yeditepe (burs) 346,340
Başkent 301,253
Yeditepe 282,844

Milliyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 08:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?