27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Narkotik'ten büyük operasyon

İstanbul'da 4.5 ton eroin hammeddesi ele geçirildi.

Çorlu'da eski bir fabrikaya düzenlenen operasyonda, eroin yapımında kullanılan 5 ton asit anhidrit ele geçirilirken, aralarında yabancı uyruklu kişilerin de bulunduğu 11 zanlı yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Yulaflı köyünde eski bir fabrikayı kiralayan grubun, eroin yapımında kullanılan asit anhidrit üretimi yaptığı bilgisine ulaştı.

İstanbul ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, özel harekat polislerinin desteği ile fabrikaya yaptığı operasyonda, 5 kilo asit anhidrit ele geçirildi.

Operasyonda Refik Ş, Mehmet K, Zeki D, Velit T, Veysel S, Dursun S, Sadık S. ve Hasan Ö fabrikada, Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki uyuşturucu trafiğini yönettiği öne sürülen Slovenya uyruklu Brane D, Makedonya uyruklu Ekrem V. ile Bakı M. ise Edirne İpsala Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparken gözaltına alındı.

Şüphelilerin eskiden yoğurt üretimi yapılan fabrikayı, "Tüy dökücü krem üreteceğiz" diye kiraladıklarını belirten emniyet yetkilileri, 5 ton asit anhidritten 4 ton eroin üretilebileceğine dikkati çektiler.

Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.


AYNI GÜN 2 OPERASYON DAHA

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda, 146 kilo esrar ve 5 kilo kokain ele geçirilirken 6 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Suriye'den yurda sokulan uyuşturucuyu İstanbul'a getireceği tespit edilen bir grubu izlemeye başladı.

Yürütülen operasyon kapsamında Tuzla'da bir otomobili durdurarak arama yapan narkotik polisleri, 146 kilo esrar ele geçirdi.

Söz konusu otomobilde bulunan Mustafa P, Küçer M, Serkan G, Nihat G. ve Nesip İ. gözaltına alındı. Şüphelilerin daha önce bölücü terör örgütü üyesi olmak, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçlarına karıştıkları tespit edildi.

Şüpheliler, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

-KOKAİN KURYESİ KADIN-

Öte yandan narkotik polisleri, Atatürk Havalimanı'nda düzenledikleri operasyonda Brezilya'dan aktarmalı uçuşla Türkiye'ye gelen ve valizindeki gizli bölmede kokain taşıyan bir kadını gözaltına aldı.

Atatürk Havalimanı'nda görev yapan Narkotik Şube Müdürlüğüne bağlı profil takip uzmanlarının tespit ettiği Şili uyruklu kurye Maria Elvira F'nin valizinde gizli bölmelere yerleştirilmiş 5 kilo ağırlığında kokain ele geçirildi.
Film gibi operasyon

Şüphelinin, Brezilya'dan Portekiz'in başkenti Lizbon'dan aktarmalı uçuşla İstanbul'a geldiği, taşıdığı kokain için yaklaşık 5 bin dolar para aldığı
bildirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Maria Elvira F, tutuklanması talebiyle Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 20:37:44
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 20:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?