27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Natasha tiyatrocu olmak istiyor

Avusturya’da kaçırıldıktan 8 yıl sonra kendi olanaklarıyla kaçarak özgürlüğüne kavuşan Natasha Kampusch, ilk kez çıktığı kameraların karşısında yaşadıklarını ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Tiyatro eğitimi alarak sahneye çıkmak istediğini anlatan Kampush, çıktığı televizyon programından alacağı telif ve bağışlarla da bir vakıf kurarak, tehdit altındaki çocuk ve kadınlara yardım edeceğini söyledi. 

Avusturya devlet televizyonu (ORF) ile birlikte haftalık News dergisi ve günlük Kronen gazetesine de açıklamalarda bulunan Natascha Kampusch, yaşadıklarını anlatırken; soğukkanlı tavrıyla dikkat çekti. Genç kız, en büyük rüyasının ailesi ile birlikte gezmek olduğunu söyledi.

Viyana’daki okulundan eve dönerken, 2 Mart 1998 tarihinde, 10 yaşındayken kaçırılan ve 8 yıl boyunca küçük bir hücrede rehin tutulan Natascha Kampusch, yaşadıklarını şöyle anlattı: 

“Beni yakaladı, bağırmaya çalıştım kimse duymadı. Kendime kızdım, çünkü yolumu değiştirmemiştim. Küçük odada kalırken, duvarlara şişeler fırlattım, duvarları yumrukladım ki belki biri duyar diye. Korkunçtu. Beni yukarı çıkarmasaydı delirirdim.”

6 AY SONRA YIKANMAMA İZİN VERDİ 

Kaçırıldıktan 6 ay sonra yıkanmasına ve bodrumdan evin üst katına çıkmasına izin verdiğini belirten Kampusch, “Beni dışarıya çıkarıyordu ancak onun sadece birkaç santim önünde yürüyebiliyordum” dedi.

“ÇOCUKLUĞUMU VE GENÇLİĞİMİ YAŞAYAMADIM” 

Kampusch, “diğer akranları gibi çocukluğunu ve gençlik yıllarını yaşayamadığı için üzgün olduğunu” belirtti.

Kendisini rehin tutan Wolfgang Priklopil’in, doğum gününde ve noelde kendisine hediyeler aldığını ve bu günleri birlikte kutladığını anlatan Kampusch, “Ama benim tüm akranlarım noel ve doğum günü hediyelerini kendileri seçerken benim böyle bir şansım yoktu” diyerek, tehdit altında kutladığı bu günlerden zevk almadığını söyledi.

“İÇİMDEKİ BEN İLE İTTİFAK KURARAK HAYATTA KALDIM” 

Kendisini rehin alan Priklopil’den daha güçlü olmak için, “içimdeki ben ile ittifak kurdum” diyen Kampusch, “Kaçıp kurtulmayı başından beri planlamıştım. Hayatta kalabilmek için içimdeki ben ile ittifak kurdum. Priklopil’den daha güçlü olup onu mağlup etmeye karar verdim ve başardım” dedi.

Konuşmak istediği yayın organlarıyla başından itibaren, “özel hayatına ilişkin soru sorulmaması” yolunda pazarlık yapan Kampusch, kendisini kaçıran Priklopil ile arasındaki “özel ilişki” konusunda ise konuşmadı.

Kampusch, bir soru üzerine, “yaşamıyla ilgili başkalarının kitap yazmasına izin vermeyeceğini” belirterek, “kaçırılışı ve sekiz yıllık rehine hayatına ilişkin kitabı kendisinin yazacağını” söyledi.

KAÇIRILDIĞIMI MİMİKLERLE BELLİ ETMEYE ÇALIŞTIM 

Tehdit edildiğini söyleyen Kampusch, “Konuştuğum kişilere zarar vereceğinden korktuğum için dışarıya çıkarıldığımda kimseden yardım isteyemedim. Mimiklerimle içinde bulunduğum durumu dışardakilere belli etmeye çalışıyordum” dedi.

BENİ İNTİHAR ETMEKLE TEHDİT EDERDİ 

Kendisini kaçıran Wolfgang Pri-Klopil’in gerçek yüzünün yakınları tafafından bilinmesini istemediğini kaydeden Kampusch, birkaç ay önce Pri-Klopil’e kaçmaya çalışacağını söylediğini belirtti: 

“Son aylarda daha fazla dayanamayacağımı kaçmaya teşebbüs edeceğimi söyledim. Kaçışımın onun ölüm kararı olacağını biliyordum çünkü beni her zaman intihar etmekle tehdit ederdi.”

“TİYATRO EĞİTİMİ GÖRMEK İSTİYORUM” 

İlk kez konuştuğu yayın organlarına geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Kampusch, “Lise eğitimini tamamladıktan sonra tiyatro eğitimine devam edip Viyana’daki tarihi Burg tiyatrosunda sahneye çıkmak istediğini” söyledi.

Çocukluğunda da tiyatroya büyük ilgi duyduğunu, doğum günü partilerinde makyaj yapıp değişik kostümler denediğini anlatan Kampusch, “Annesinin de kendisine günün birinde Burg tiyatrosunda sahneye çıkacağını sık sık söylediğini” ifade etti.

Kampusch, “Normal yaşama adapte olması için süren tedavilerinin tamamlanmasından sonra ailesiyle birlikte dünya seyahatine çıkmayı arzu ettiğini” da kaydetti.

KAMPUSCH’A YARDIM YAĞIYOR 

Kampusch’un adına açılan bağış hesaplarına büyük miktarda bağışta bulunuldu. Kampusch’a yaptığı açıklamalar karşılığında “hiçbir ödeme yapılmadığını” duyuran Avusturya devlet televizyonu (ORF) yetkilileri, “Kampusch ile yaptıkları röportajın dünya televizyonlarına satışından elde edilecek gelirin tümünün kendisine verileceğini” belirtti.

Kampusch da ORF’e yaptığı açıklamada, bağış ve telif ücreti olarak alacağı paranın bir bölümüyle, “Natascha Kampusch Vakfı” kuracağını ve tehdit altındaki çocuk ve kadınlara yardım edeceğini söyledi.



NTV-MSNBC ve Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 11:31:41
Güncelleme :8 Eylül 2006 Cuma 11:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?