18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

NATO zirvesi öncesi TRT'de 'sorgu ve fişleme' skandalı'

NATO Zirvesi'nin yapılacağı İstanbul'da, İstanbul Radyosu binasını zirvede kullanılmak üzere tahsis eden TRT yönetiminin uygulaması, çalışanları öfkelendirdi.

TRT çalışanlarının örgütlü olduğu Haber-Sen, "Polis TRT çalışanlarını binada sorguluyor, hatta karakola davet ediyor. Yönetim buna izin vermemelidir" dedi. Haber-Sen, polisin TRT'ye giremeyeceğini, ama bu kuralın ihlal edildiğini de açıkladı.

Medyatava.net'in haberine göre, Haber-Sen açıklamasında şu görüşlere yer verildi:


*Göreve geldiği günden bu yana çalışanlarını suçlayıcı açıklamalar yapan TRT yönetimi bir skandala daha imza attı.

*İstanbul Radyo binasını Nato Zirvesi’nde kullanılmak üzere tahsis eden TRT yönetimi, polisin çalışanları sorgulamasına izin verdi.

Polis, TRT binasına girerek çalışanları tek tek sorgulamaya ve karakola davet etmeye başladı.

Kurum yöneticileri, kendi personeline suçlu muamelesi yaparak İstanbul Radyosu’nda çalışanların bir kısmının zirve döneminde işe gelmemesi için sözlü olarak talimat verdi. İstanbul Radyosu prodüktörleri
tarafından hazırlanan canlı yayın kuşakları kaldırıldı. Canlı yayınlanması gereken programların önceden bant kaydı yaptırıldı. Program hazırlayan personele de zirve döneminde “ayak altında dolaşmayın
işe gelmeyin” talimatı verildi.

TRT yönetimine ve ilgililere soruyoruz; gece gündüz, halka hizmet üretmekten başka kaygısı olmayan, her türlü olumsuz koşullara rağmen nitelikli hizmet üretmek için çalışan personeli niçin sorguluyorsunuz?

TRT yönetimine soruyoruz, kendi personelinize niçin suçlu muamelesi yapıyorsunuz?

TRT çalışanlarının adı bugüne kadar ne çetelerle anıldı, ne mafya ile ne işkence olayları ile.

24 saat yayın üretilen İstanbul Radyosu’nun kurumun amaçları dışında bir işlem için başka kurumlara tahsis eden TRT yönetimini kınıyoruz.

Kendi personeline suçluymuş gibi davranan ve polisi kuruma davet ederek, personelinin sorgulanmasına izin veren TRT yöneticilerini kınıyoruz.

*TRT yöneticilerine bir kez daha hatırlatıyoruz!

*TRT, Anayasanın 133’üncü maddesinde özerk bir kurum olarak tanımlanmıştır. Özerk bir kuruma yöneticiler davet etmediği sürece emniyet kuvvetleri giremez.

*Kurumun ve çalışanların onurunu kıran bu duruma hemen son verilmelidir.
MEDYATAVA.NET
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2004 Salı 18:48:10
Güncelleme :25 Mayıs 2004 Salı 18:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?