17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

NBC Televizyonu Bin Ladin'in gizli görüntülerini yayınladı

Amerikan NBC televizyonu, El Kaide örgütü lideri Üsame Bin Ladin'in 11 Eylül saldırılarından bir yıl önce Afganistan'daki bir kampta insansız casus uçakları tarafından kaydedilen görüntülerini yayınladı.
NBC, görüntülerin, 2000 yılının sonlarında Afganistan'daki El Kaide kamplarını tarayan Predator casus uçakları tarafından kaydedildiğini açıkladı. Video kaydında, savaş talimleri yapan El Kaide militanları görüntülenirken, uzmanlar, görüntülerdeki beyaz elbiseli ve etrafı korumalar tarafından çevrilmiş uzun boylu şahsın El Kaide Lideri Üsame Bin Ladin olduğunu ifade etti. Görüntülerin Ladin'in yaşadığı bilinen Tarnak çiftliğinde kaydedildiğini belirten NBC, çevredeki binaların da CIA'nın Tarnak çiftliğine ait gizli fotoğraf ve çizimleriyle uyumlu olduğunu vurguladı.
Gizli video kaydı, o dönemde iktidarda olan Bill Clinton yönetiminin, 11 Eylül saldırılarından bir yıl önce El Kaide ve Üsame Bin Ladin'e yönelik yakın takibini kanıtlarken, müdahalede niçin geç kalındığı sorusunu gündeme getirdi. NBC'ye açıklama yapan Clinton'un Ulusal Güvenlik Danışmanı James Steinberg, Clinton yönetimi sırasında El Kaide'yi öncelikli ulusal güvenlik konusu olarak belirlediklerini hatırlatarak, "Askeri güç kullandık, örtülü operasyonlar yaptık, elimizdeki bütün imkanları kullandık zira bunun ne kadar ciddi bir tehdit olduğunun farkındaydık" şeklinde konuştu.
WASHİNGTON - İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2004 Çarşamba 14:42:43
Güncelleme :17 Mart 2004 Çarşamba 20:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?