19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Ne gelen var ne giden!

Diyarbakır referandumda bomboş kaldı. BDP'nin boykot kararı nedeniyle sandık başına geçmiş yıllara göre gidenlerin sayısı oldukça azdı. Sandıkların kurulduğu okullarda koridorlar ve sınıfların boşluğu nedeniyle görevliler en rahat seçimi yaşadı.

Ayrıca Diyarbakır'ın en işlek caddesi olan ve hemen her gün binlerce aracın geçtiği ofis semtindeki caddelerin referandumdaki boşluğu dikkat çekti.

BOYKOT ÇAĞRISI ETKİLİ OLDU

Referandumu boykot çağrısı Diyarbakır, Ağrı, Muş, Ardahan, Kars, Iğdır ve Van'da etkili oldu. Özellikle Diyarbakır, Hakkari, Batman ve Şırnak'ta seçmenlerin büyük çoğunluğu sandığa gitmedi.

Doğu ve Güneydoğu'da seçime katılım oranının en yüksek olduğu il ise Tunceli oldu. Tunceli'yi Mardin ve Bitlis izledi. Boykot, Mersin ve Adana'da Güneydoğulu vatandaşların yoğun bulunduğu mahallelerde de etkili oldu.

Referandumda oy verme işlemi sırasında seçmenlerin sandığa gitmesine engel olmak isteyen bazı kişiler, kendilerine müdahale eden güvenlik güçleriyle çatıştı. Çeşitli illerde seçmeni tehdit eden ve etkilemek isteyen bazı kişiler de gözaltına alındı.

.
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2010 Pazar 16:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL ÖZKAN IP: 85.105.182.xxx Tarih : 12.09.2010 18:42:11

işte devletin gücü demekki devlet vatandaşına yeter derecede güvenlik sağlıyamıyor ve bu gücü sağlıyabileceğinede halk ihtimal vermiyor şimdi yapacak tek şey kalıyor oy vermeyip beykot edenleri  örgüte desdek vermekden  malüm partiyide örgüt kurmak ve örgüte fnans sağlamakla  devleti ve güvenlik güçlerini alenen tahrik ve karşı gelmekle toplu olarak içeri alacaksın tabi gücünüz yeterse ama alamazsınız çünkü sizin demokrasiniz böyle işler kanuna uyana ceza uymayana mükafat hayırlı olsun