20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Ne söyledi, doğrusu ne çıktı?

Muğla’nın Milas İlçesi’nde, arkadaşıyla birlikte hesaba itiraz ettikleri için bar sahibi ile çalışanları tarafından kaçırıldığını, arkadaşının gölette kaybolduğunu iddia edip jandarma ve AKUT’un alarma geçiren Murat Mermer’in olay sırasında kardeşi Burak Mermer’e ait kimliği taşıdığı, cezaevi firarisi olduğu ve anlattıklarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Adliye’ye sevk edilen Mermer’in, jandarmaya verdiği ifadede, "Alkolün etkisiyle böyle bir şey yaptım" dediği öğrenildi.

Milas’ta dün saat 05.00 sıralarında, 79 yaşındaki Durmuş Ali Çelik’in evine giden 28 yaşındaki Murat Mermer, soyadını bilmediği 23 yaşındaki Mehmet adlı arkadaşıyla bir barda alkol aldıklarını, hesaba itiraz edince mekanın işletmecisi Z.K. ve çalışanları tarafından kaçırılıp silahla tehdit edildiklerini, arkadaşıyla birlikte göle atladığını ve kendisinin kurtulduğunu, ancak arkadaşının kaybolduğunu söyledi. Bunun üzerine Çelik, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, havanın aydınlanmasıyla baraj gölünde AKUT’un da yardımıyla arama çalışması başlattı.

SÖYLEDİĞİ HERŞEY YALAN ÇIKTI

Yapılan çalışmalara rağmen Mehmet adlı kişinin izine rastlanmazken, ilçede bulunan bar sahipleri de araştırıldı. İncelemede, ilçede olaya karıştığı ileri sürülen Z.K. adlı mekan sahibinin bulunmadığı belirlendi. Olay yerindeki kan izlerinin kurumuş ve daha eskiye ait olduğu anlaşıldı. Üzerinden 24 yaşındaki Burak Mermer adına kimlik çıkan Murat Mermer, ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. Burada verdiği ifadeler çelişkili olunca, soruşturma derinleştirildi. Alkolün etkisinin geçmesinin ardından kendine gelen Mermer, anlattığı olayın gerçeği yansıtmadığını, Köyceğiz Yarıaçık Cezaevi’nden izinli olarak çıktığını ve bir daha dönmediğini söyledi. Jandarma ve AKUT ekiplerinin alarma geçmesine neden olan Mermer, ifadesinde "Olay günü baraj gölüne yalnız olarak gittim. Bir süre alkol aldım ve göle atladım daha sonra da yaşlı adamın evine gidip bir hikaye uydurdum. Anlattıklarım gerçeği yansıtmıyor. Cezaevi firarisi olduğum için kardeşim Burak Mermer’in kimliğini taşıyordum. Alkolün etkisiyle böyle bir şey yaptım" dediği öğrenildi.

Yalan söylediğinin ortaya çıkmaması için uzun uğraş veren, üzerindeki battaniyeyle arama çalışmalarına bile katılan, ancak jandarmadaki sorgusunda çözülen Mermer, işlemlerin tamamlanmasının ardından yalan beyanda bulunmak suçundan ve cezaevinden firar etmesi nedeniyle Adliye’ye sevk edildi.

Jandarma, olay yerindeki kan izlerinin, bir hayvana ait olabileceğini bildirdi.  

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 12:53:36
Güncelleme :18 Eylül 2011 Pazar 12:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?