19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Necati G.Saray'a geri dönecek

Galatasaray'dan ayrılışının ardından yaşadığı Ankaraspor günlerini aşıp, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah Avcı yönetiminde yeniden eski günlerine dönen Necati Ateş, yeni sezonda tekrar Galatasaray'a döneceğini iddia etti.

Lig TV'de yayınlanan "2'ye 1" programına konuk olan Necati Ateş, Fenerbahçe'nin Chelsea karşısında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinden elenişine üzüldüğünü belirtirken, Chelsea gibi güçlü bir ekip karşısında maçın oynanmadan kazanılamayacağını ancak Türk kamuoyunda rakibin küçük görüldüğünü söyledi. Fenerbahçe'nin ileri uçta eksiklik yaşadığını belirten Necati Ateş, "Çok güçlü ve iyi bir santrforun olacak. Fenerbahçe bunun eksikliğini yaşadı diye düşünüyorum" dedi.

İşte Necati Ateş'in "2'ye 1" programında yaptığı açıklamalardan Ligtv.com.tr'nin derlediği satırbaşları:

"Şu an kim ben öndeyim şampiyon olurum derse yanılır. Artık şu kalan 5 haftada herkesin birbirini yenebilecek kuvvette olduğunu düşünüyorum. Şampiyon olacak takım iç sahadaki maçlarında belli olacak dedi."

Anadolu'yla İstanbul arasındaki en büyük fark taraftar. Futbolcunun üzerinde baskı hissetmesi gerekiyor. Üzerimde baskı görmezsem yeterli olamıyorum. En büyük itici güç taraftar. Bu yüzden Ankaraspor'da ilk zamanlarda kendimi sinik bir futbolcu gibi hissettim"

"İstanbul'a geldikten sonra hocamın da benim futbolculuğumu desteklemesi çok büyük itici güç oldu"

"Abdullah Avcı hocamız Galatasaray ile olan görüşmeleriyle ilgili bize önceden haber vermedi. Abdullah Avcı, futbolcularla ilgilenmesi ve diyalogları gibi özellikleriyle futbolcular tarafından çok seviliyor ve bana göre de takımı ikinci ligden çıkarıp, büyük takımlara hiç yenilmemesi gibi özellikleriyle de oldukça başarılı."

"Futbolcunun hocasını sevmesi gerekmiyor ama sevgiyle yapılan işle sevgisiz yapılan iş arasında da büyük fark var"

"Galatasaray'ı özledim. Taraftarı olsun, büyük takımda oynama isteğini yeniden duyuyorum. Galatasaray'da çok güzel günler yaşadım. Eleştirileri bile özledim. Büyük takımda oynamanın avantajı her zaman ön planda olmak. kimseye bir kırgınlığım da yok"

"Futbolcunun iyi ya da kötü günleri olabilir. Ben de sezona kötü başlamama rağmen, iyi ve güçlü olmam sayesinde yeniden gündeme geldim."

"LİNCOLN'ÜN PERFORMANSI YETERLİ DEĞİL"

"Lincoln'ün performansını yeterli bulmuyorum. Yine de Gençlerbirliği maçında attığı golle kendine güveni yeniden gelecektir. Lincoln'ün performansının son 5 haftaya yansıması gerekir. Ayrıca Galatasaray'da sadece Lincoln'ün değil, diğer futbolcuların da konuşulması gerekiyor. Benim 10 numaralı formamı Lincoln'ün giyiyor olması konuşuluyor ama önemli olan forma numarası değil, formanın içindeki"

"Galatasaray'dan ayrıldığım dönemde benim de hatalarım oldu ancak affetmek ve affedilmek önemli. Kimsenin birbirine kırgın olmaması gerekiyor"

"Galatasaray'da Felkmap'ın ardından gelecek hocanın takıma ne kadar faydalı olacağı bilinemez. Yine de bana göre doğru olan yapıldı. Takımdaki antrenörler uzun yıllardır takımı ve futbolcuları iyi tanıyor ve Galatasaray'ın kalan haftalarda bu şekilde devam etmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum"

"GALATASARAY'DAN AYRILMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

"Galatasaray'la 2 yıllık daha mukavelem var. Şimdi önümüzde 5 maçlık bir dönem var. Sonrasında yeniden Galatasaray'a döneceğim ve şimdiden sözleşmemimn sonuna kadar da Galatasaray'da kalmayı planlıyorum. Bunda elbette kulübe döndükten sonra karar verilecek"

"Milli takımda forma giymeyi elbette istiyorum. Ben devam eden bu performansımı daha da artırdığım sürece Fatih hoca bunu görecektir. Görmese bile hiçbir futbolcunun kırılma hakkı yoktur. Fatih hocanın çalışma sistemi gereğince benim ne yaptığımdan ziyade Fatih hocamın benden ne istediği önemli. Hocanın isteklerini sahaya yansıttığın sürece formun daha da artar"

"HİKMET HOCA FUTBOLCUDAN ÇOK FAZLA ŞEY İSTİYOR"

"Ankaraspor'a çok değer verdiğim insanlar için gittim. Hikmet hoca futbolcudan çok fazla şey istiyor. Bana göre bir süre sonra bunlar yapılamayacak şeyler haline geliyor. Ben zaten Ankara hayatına da adapte olamadım. 3 ay boyunca buz üzerinde idman yapmak çok alışık olduğum şeyler değildi. Katkı sağlayamadığımı düşünmeye başlayınca da takımdan ayrılmaya karar verdim"

"9 haftada 6 gol attım ama bunu yeterli bulmuyorum. Kalan 5 haftada her maçta bir gol atmak istiyorum. Futbola yeni başlamış futbolcu gibi hissediyorum kendimi."

"Karşısında oynamakta zorlandığım bir defans oyuncusu yok. Her zaman takıldığım hiç geçemediğim bir oyuncu olmadı. Bu biraz da futbolcunun kendine güveni ile ilgili bir konu. Servet Galatasaray'da çok başarılı bir yıl geçiriyor. Genç milli takımalardan beri birlikte oynadık. Servet'le Fenerbahçe'de iken de çok karşılıklı oynadım ve onun oynadığı dönemde de Fenerbahçe'ye 3 gol attım ama açık söylemek gerekir ki Galatassray'ın bugünkü durumunda Servet'in payı çok büyük"

"Galatasaray'da iken çok güzel goller attım ama bence en önemli golüm, rakip yarı sahada kaptığım topla Rüştü abiyi de açlımlayarak Fenerbahçe'ye attığım gol oldu"

"GERETS'İN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM"

"Gerets Galatasaray'da kalsa bende Galatasaray'da olsam ne olurdu bilinemez ama Gerets'in başarılı olacağına çok inanıyorum. Gittiği takımı da ligin dibinden alıp Şampiyonlar Ligi potasına yeniden soktu. Türkiye'de başarısız olan her antrenörün gönderilmesi gerekiyor gibi görünüyor ama artık bir hocanın arkasında durulmalı diye düşünüyorum. Gerets'in kariyerine bakıldığında sayısız şampiyonluklar var."

"HAKAN ABİYİ ARTIK RAHAT BIRAKSINLAR"

''Hakan abi oynadığı ve oynamadığı dönemlerde de hep tarttışılan bir isim oldu. Bence O da sıkılmıştır artık bunlardan. Oynasa da oynamasa da konuşuluyor. Ben ayrıldım, başkaları da ayrıldı sonuçta... Hakan abi 'Gönderin bu futbolcuları' dememiştir. Demez de... Hakan Şükür'ün başarılarını Türkiye'de bir futbolcunun yaşaması da zor bence artık. Hakan abi de artık rahat bırakılmalı. Eğer fiziken ve mental olarak oynayabileceğini düşünüyorsa bence oynasın. Hakan Şükür'ün fiziği Türkiye'de futbol oynayan pek çok futbolcudan daha iyi durumda"

"Hasan Şaş bu sezonu inanılmaz şanssızlıklarla geçirdi. Sakatlıklar ve tercihler nedeniyle bir türlü forma bulamadı ama iyi bir Hasan Şaş'ın Galatasaray'a çok büyük faydaları olur."

"Feldkamp'ın ne kadar faydalı olduğunu tartışmak benim işim değil. Bir süre görev yaptı ama çıkıp onunla ilgili bir değerlendirme yapmak bana yakışmaz."


"İBRAHİM AKIN DELGADO'DAN DA RİCARDİNHO'DAN DA DAHA İYİ"

"İbrahim Akın'la ikimiz Altay altyapısından çıkmayız. Yaş olarak da benden 4-5 yaş küçük. Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi sol ayaklardan birisi. Delgado'dan da Ricardinho'dan da çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. Niye tercih edilmediğini bilemiyorum. Taraftar baskısı olabilir. Beşiktaş taraftarı inanılmaz bir tartaftar. Takımlarını müthiş destekliyorlar ama istedikleri biraz fazla yapılamayınca taraftar biraz fazla mırıldanıyor diyelim"

"ABDULLAH AVCI İLE HER KULÜPTE ÇALIŞIRIM"

"Abdullah Avcı gibi bir hocayla her kulüpte rahatlıkla çalışırım. Her konuyyu konuşabileceğin, inanılmaz pozitif bir insan. Kapısı her zaman açıktır ve istediğin an konuşabilirsin. İstediğin eleştirileri yapman mümkün. Kasımpaşa maçında biraz daha iyi oynayabilsem farklı olabileceğini kendisine söylemiştim."

"İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile hiçbir zaman para konuşmadım. Gelirken başkanımıza sadece 'Kulübe geldiğim taktirde iyi bir form sergileyebileceğimi ve takıma katkı sağlayabileceğimi' söyledim. Zaten kendisini G.Saray ve eski federasyon döneminden de tanıyor ve saygı duyuyordum. Yoksa bana pek çok kulüpten de teklif vardı. İyi bir dönem geçiriyorsan takip edilmen devam ediyor."

"Tuncay Premiere Lig'e iyi başlamadı ama şu anda çok iyi ve katkılı oynuyor. Başarısının da süreceğini düşünüyorum. Bence orada kalması lazım. Dünyanın en iyi liginde oynuyor. Fenerbahçe'de Uğur Boral da çok iyi durumda. Bence yurtdışına giden futbolcu sayısının artması lazım ve bu seneden sonra da bunun daha da artacağını düşünüyorum. Arda gibi bir yetenek bence çok az bulunur."

...
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 03:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?